Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Președintele a jucat banii la păcănele

  PUBLICAT ÎN

  Fostul președinte al unei asociații composesorale din Țara Hațegului a băgat mâna în conturile asociației și și-a însușit aproape 400 de mii de lei. O parte din bani i-a jucat la jocuri de noroc, dar și-a cumpărat și 2 vaci, 2 viţei şi un cal. Deși a fost acuzat de mai multe infracțiuni, de la delapidare și până la uz de fals, fostul președinte a scăpat de răspunderea penală. Procurorii din Hațeg l-au cercetat penal încă din anul 2016.

  ”Prin actul de sesizare, procurorul a reținut, în esență, că inculpatul, (…) în baza aceleiași rezoluții infracționale, și-a însușit sume de bani din contul asociației pe care i-a folosit în interes personal cu consecința cauzării unei pagube în valoare de 378.415,54 lei persoanei vătămate. (…)În aceeaşi calitate a falsificat înscrisul denumit ,,împuternicire” din 02.02.2015 prin contrafacerea semnăturilor numiților (…), înscris ce a fost folosit de inculpat pentru actualizarea datelor bancare și reînnoirea contractului, producând în acest fel consecințe juridice, iar în perioada 12.10.2010 – 08.04.2011, în baza aceleiași rezoluții infracționale, s-a folosit de înscrisurile sub semnătură privată (contracte, facturi fiscale și chitanțe), cunoscând că sunt false, în vederea obținerii de foloase materiale”, se arată în dosar.

  Fostul președinte a folosit o parte din banii încasaţi de asociaţie de la APIA scoţând bani cu cardul de la ATM-uri din Hațeg, iar în anul 2010 şi-a cumpărat din banii asociaţiei 2 vaci, 2 viţei şi un cal, a făcut cheltuieli personale şi a jucat la jocuri de noroc, au arătat anchetatorii. Faptele penale de care a fost acuzat s-au prescris, așa că Judecătoria Hațeg a dispus încetarea procesului penal. Totuși, instanța a hotărât că trebuie să achite prejudiciul de 378.415 lei, însă hotărârea nu este definitivă.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...