Președintele a jucat banii la păcănele

Fostul președinte al unei asociații composesorale din Țara Hațegului a băgat mâna în conturile asociației și și-a însușit aproape 400 de mii de lei. O parte din bani i-a jucat la jocuri de noroc, dar și-a cumpărat și 2 vaci, 2 viţei şi un cal. Deși a fost acuzat de mai multe infracțiuni, de la delapidare și până la uz de fals, fostul președinte a scăpat de răspunderea penală. Procurorii din Hațeg l-au cercetat penal încă din anul 2016.

”Prin actul de sesizare, procurorul a reținut, în esență, că inculpatul, (…) în baza aceleiași rezoluții infracționale, și-a însușit sume de bani din contul asociației pe care i-a folosit în interes personal cu consecința cauzării unei pagube în valoare de 378.415,54 lei persoanei vătămate. (…)În aceeaşi calitate a falsificat înscrisul denumit ,,împuternicire” din 02.02.2015 prin contrafacerea semnăturilor numiților (…), înscris ce a fost folosit de inculpat pentru actualizarea datelor bancare și reînnoirea contractului, producând în acest fel consecințe juridice, iar în perioada 12.10.2010 – 08.04.2011, în baza aceleiași rezoluții infracționale, s-a folosit de înscrisurile sub semnătură privată (contracte, facturi fiscale și chitanțe), cunoscând că sunt false, în vederea obținerii de foloase materiale”, se arată în dosar.

Fostul președinte a folosit o parte din banii încasaţi de asociaţie de la APIA scoţând bani cu cardul de la ATM-uri din Hațeg, iar în anul 2010 şi-a cumpărat din banii asociaţiei 2 vaci, 2 viţei şi un cal, a făcut cheltuieli personale şi a jucat la jocuri de noroc, au arătat anchetatorii. Faptele penale de care a fost acuzat s-au prescris, așa că Judecătoria Hațeg a dispus încetarea procesului penal. Totuși, instanța a hotărât că trebuie să achite prejudiciul de 378.415 lei, însă hotărârea nu este definitivă.