Preşedintele Klaus Iohannis: După patru zile şi patru nopţi de negociere, am obținut pentru România 79,9 mld euro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi dimineaţă, că Români a obţinut aproape 80 de miliarde de euro, bani europeni, după patru zile de negocieri dure la Bruxelles.

Banii aceştia, după cum a anunţat preşedintele, vor merge către infrastructură, unităţi medicale şi, o bună parte, va fi distribuită în sectorul economic, pentru redresarea situaţiei după criza din sănătate.

Iohannis: După patru zile şi patru nopţi de negociere, am obținut pentru România 79,9 mld euro

„Este vorba de un acord foarte important pentru Europa, un acord foarte important pentru România. După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă, de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Aceste negocieri ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura din România, pentru a construi spitale, pentru școli. De asemenea, extrem de important este faptul că vom folosi parte importantă din acești bani pentru relansarea economică a României.

Repet – 80.000 de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de o parte, Planul pentru bugetul multianual 2021 – 2027, un plan la care lucrăm cu Guvernul din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat pentru a fi pregătit să începem implementarea.
Ne-am pregătit bine și am obținut un rezultat frumos. Este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a spus Klaus Iohannis.