Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Primăria Brad, buget mai mic faţă de 2015

  PUBLICAT ÎN

  Pentru prima dată în ultimii ani se întâmplă ca veniturile programate, pe baza cărora se construieşte bugetul municipiului să fie mai mici, decât veniturile programate la începutul anului precedent. Astfel, pentru 2016, veniturile programate pentru municipiul Brad sunt în minus cu aproape 13.000 000 lei. În aceste condiţii, municipalitatea Brad are norocul că a încheiat anul 2015 cu un excedent care s-a reportat in fondul de rulment al anului 2016 şi care a făcut posibila derularea în continuare a unor investiţii iniţiate în anul 2015. „În anul 2014 la stabilirea veniturilor în bugetele locale pentru anul 2015 (…) s-a considerat necesară asigurarea pentru unităţile administrativ teritoriale a unei sume minime de venituri în vederea funcţionarii normale a administraţiei publice locale, acesta fiind un factor important în evoluţia economică a comunităţi şi care a asigurat pentru municipiul Brad resurse suficiente pentru funcţionare şi dezvoltare. (…) Din păcate acest “principiu al proporţionalităţii” cum este definit de Legea finanţelor publice locale nu a fost aplicat şi în acest an bugetar fiind astfel condamnate practic unele unităţi administrativ teritoriale cu venituri reduse şi cheltuieli foarte mari, aşa cum este şi situaţia în municipiul Brad, la o funcţionare a administraţiei publice în “regim de avarie” şi cu sume total insuficiente pentru dezvoltare. Este nedrept ca asemenea comunităţi să fie văduvite de dreptul de a funcţiona normal şi de perspectiva de dezvoltare a infrastructurii. (…)Fără resurse financiare suficiente misiunea primarului atât ca ordonator principal de credite, dar mai ales ca exponent al problemelor comunităţii este una destul de dificilă dacă nu aproape imposibilă”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad. Nu doar Cazacu arată o împărţire incorectă a banilor, atât de la Finanţe cât şi de la CJ Hunedoara. Astfel, edilul din Brad speră la o rectificare bugetară pozitivă pentru municipiul Brad şi încercă să-şi continue proiectele destinate comunităţii.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...