Primăria Capitalei a aprobat mitingul din Piaţa Victoriei de pe 10 august

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestaţie de protest în Piaţa Victoriei, pe 10 august, la care sunt anunţate să participe un milion de persoane, informează luni PMB.
În urma întâlnirii de lucru cu reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor – Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, SRI, RATB, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu – primarul general Gabriela Firea a aprobat solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestaţie de protest în Piaţa Victoriei, în data de 10 august, la care sunt anunţate să participe un milion de persoane, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de PMB.
„Coroborând prevederile legale şi informaţiile specifice deţinute de fiecare instituţie implicată a rezultat că pentru desfăşurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane este necesar ca zona anunţată iniţial să fie extinsă şi cu arterele adiacente, după cum urmează: bd. Ana Ipătescu până la Piaţa Romană inclusiv, bd. Aviatorilor până la Piaţa Charles de Gaulle inclusiv, bd. Kiseleff până la Piaţa Arcului de Triumf, bd. Titulescu până la intersecţia cu str. Dr. Felix, str. Buzeşti până la intersecţia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei până la intersecţia cu bd. Dacia. În funcţie de numărul real de participanţi, circulaţia în acest perimetru va fi restricţionată gradual”, precizează Municipalitatea.
Sursa citată menţionează că organizatorul acestei manifestaţii, Emanuel Cioacă – preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, a anunţat printr-un email transmis în cursul zilei de luni Comisiei de avizare a solicitărilor de organizare a adunărilor publice că nu poate lua parte la această şedinţă de lucru din cauza imposibilităţii de a reveni în ţară într-un timp atât de scurt, dar a precizat că aşteaptă concluziile Comisiei şi documentele necesare pentru a le semna.
Potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunări publice are obligaţia să ia legătura, cu câteva zile înaintea evenimentului, cu Poliţia Capitalei, Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanţă, pentru a stabili concret, împreună cu autorităţile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, în deplină siguranţă pentru participanţi, cât şi pentru bucureştenii care se vor afla în acel perimetru sau în zonele adiacente.
Edilul Capitalei subliniază, în comunicat, că nu există „nici cea mai mică intenţie de a obstrucţiona manifestările publice”.
„Aşa cum am afirmat în repetate rânduri, nu avem nici cea mai mică intenţie de a obstrucţiona manifestările publice, singurele lucruri care ne preocupă fiind respectarea legii şi garantarea siguranţei atât pentru participanţii la miting, cât şi pentru cei care doar tranzitează zona. Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestări şi suntem pregătiţi să asigurăm, în limita competenţelor noastre legale, buna desfăşurare a acesteia”, a declarat Gabriela Firea, citată în comunicat.