Primăria municipiului Petroșani continuă lucrările de reparații și investiții care vizează străzile din localitate, precum și lucrările de amenajare a unor parcări

Sunt mai multe lucrări aflate în diverse stadii, unele deja în executare, unele scoase la licitație, iar altele pentru care sutn întocmite documentațiile și care urmează să fie licitate.
Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a făcut astăzi o informare cu privire la lucrările de reparații și investiții pe străzi și cartiere, pe care o prezentăm în cele ce urmează:
”Cartierul Aeroport:
S-a asfaltat pe programul de reparații cu covor asfaltic porțiunea de drum din partea sudică, cele 4 benzi. Sunt întocmite documentațiile tehnice urmând să le scoatem la licitație săptămâna viitoare pentru următoarele parcări: str. Saturn – între blocul 5 și 7, o suprafață de 1005 mp; parcare pe strada Aviatorilor în spatele bl. 19 și, tot pe Aviatorilor, zona de la grădinița cu program normal, o suprafață de 563 mp.
Sunt trei parcări care vor fi scoase la licitație pe programul de investiții
Pe programul de reparații, urmează să amenajăm cu piatră și borduri două parcări pe str. Aviatorilor bl. 23 și bl. 28. De asemenea, se va turna covor asfaltic pe terenul de sport de la Școala 7
Cartierul Colonie
S-a asfaltat pe programul de investiții prin turnarea de covor asfaltic porțiunea de drum din str. Cuza Vodă, de la sediul Apa Serv până la intersecția cu Cărbunelui, str. Nedeii, str. Matei Basarab, strada Vasile Lupu, alei legătură între Nedeii și V. Lupu și podul peste Jiu.
Am intrat și am reparat prin plombare str. Lunca și Anton Pann. Tot pe programul de reparații, s-a reparat și str. Mihai Eminescu, cea pe care a fost deviat traficul de pe Cuza Vodă în urma lucrărilor care au fost făcute acolo. Sunt întocmite documentațiile tehnice pentru investiții pe străzile Gh. Barițiu, Andrei Mureșan și M. Kogălniceanu. Sunt deja scoase la licitație pentru investiții, proiectare și execuție lucrări.
În zona centrală
Avem două parcări pe care le vom scoate la licitație pe investiții: Alea Poporului Bl. 2, suprafață 1142 mp; parcare pe str. 1 Decembrie Bl. 101, suprafață de 1447 mp
Urmează să amenajăm o parcare lângă Spital, în spate la Pollicino, o suprafață de teren unde anul acesta vom amenaja o parcare pietruită anul acesta. Anul viitor vom și asfalta, pentru a descongestiona traficul în zona Policlincii. Ulterior vom monta niște stâlpi din plastic pe trotuarul din fața Policlinicii astfel încât traficul pietonal să nu mai fie strangulat în zona respectivă.
Facem reparații pe strada Rovinei. Urmează să turnăm covor asfaltic la sfârșitul săptămânii pe terenul de sport, practic în curtea școlii, la Școala Avram Stanca.
O altă lucrare în derulare este de înlocuire a băncilor în Parcul Carol Schreter. Am achiziționat 50 de bănci în acest program, care costă 390 de lei bucata cu TVA. Vom continua și anul viitor acest program.
Ieri s-a încheiat procedura de licitație, de depunere a ofertelor, pentru strada Ștefan cel Mare. Avem două oferte depuse. Valoarea estimată este de 429.092 de lei.
Urmează pachetul celor trei străzi din Colonie – Gh. Barițiu, Andrei Mureșan și M. Kogălniceanu. Toate cele trei străzi au valoarea estimată de 1.900.000 lei
Am făcput documentația pentru strada Slătinioara., care are o valoare de 3.461.000 lei, și strada General Vasile Milea și Strada Maleia – cu o valoare 5,549.000 lei. Pentru cele două străzi avem DALI, dar nu le-am sos încă la licitație pentru că nu avem finanțare, Stefan cel Mare de asemenea este în licitație; Gh. Barițiu, Mureșan și Kogălniceanu urmează să le scoatem la licitație
Parcările, toate cele 5, au o valoare estimată de 864.000 de lei”