Primăria Municipiului Petroșani: Contractele de lucrări (proiectare și execuție) pentru creșterea eficienței energetice la cele 5 blocuri turn au fost semnate

Contractele de lucrări (proiectare și execuție) pentru creșterea eficienței energetice la cele 5 blocuri turn au fost semnate, de responsabilii din cadrul Primăriei Municipiului Petroșani, după nu mai puțin de 7 proceduri de licitație organizate în acest sens de administrația publică locală.
Este vorba despre Bl. 120 și Bl. 122 de pe str. 1 Decembrie 1918, Bl. 22 de pe str. Aviatorilor, Bl. 7 de pe str. Avram Iancu și Bl. 4 de pe str. General Dragalina. Implementarea proiectului vizează creșterea eficienței energetice a imobilelor și scăderea consumului de energie.
Contractele au fost adjudecate de Asocierea SC Conastructuri SRL Tg. Mures si SC Kes Business SRL Bistrița, la valoarea totală de 9.011.349 lei (proiectare și execuție), fonduri europene, iar lucrările vor începe cu partea de proiectare, de 3 luni. După aprobarea proiectelor tehnice, vor demara lucrările propriu – zise prevăzute în contract.
La ora actuală, Municipiul Petroșani are semnate contracte de finanțare pe fonduri europene pentru 13 blocuri de locuințe, cuprinse în patru proiecte, respectiv unul cu 5 blocuri, două proiecte cu câte trei blocuri și un proiect care cuprinde 2 imobile.
De precizat că lucrările de creștere a eficienței energetice la Bl. 2 de pe str. Păcii au fost deja finalizate, alte două blocuri sunt în execuție – Bl. 33 de pe str. Viitorului și Bl. B de pe str. Constructorul, iar celelalte sunt în procedură de licitație.