Primăria Municipiului Petroșani: Parcarea de la Spitalul de Urgență Petroșani este în licitație

Cinci oferte au fost depuse pentru amenajarea parcării de la Spitalul de Urgență Petroșani, la licitația organizată de administrația publică locală. Contractul are valoarea totală estimată de 854.010 lei, iar licitația este la faza de evaluare și clarificare tehnică.
Ca urmare a implementării acestui proiect investițional, realizat cu fonduri de la bugetul local, peste 100 de locuri de parcare urmează să fie amenajate în zona Spitalului Municipiului Petroșani.
”Parcările din zona Spitalului de Urgență Petroșani nu fac față cererii cetățenilor care au nevoie de serviciile spitalului. Se parchează, de multe ori, pe stradă, blocând vizibilitatea și punând în pericol atât cetățenii aflați în trafic, cât și pietonii. Prin realizarea acestei parcări și a străzii de acces se vor crea 102 locuri de parcare”, a explicat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, necesitatea amenajării acestei noi parcări de la Spitalul de Urgență Petroșani.
Conform descrierii succinte a proiectului ”Amenajare parcare Spitalul de Urgență din Petroșani”, lucrările aferente acestui obiectiv de investiții constau în: amenajare structură rutieră pentru parcări și alei acces auto, cu strat de balast, strat de piatră spartă, strat de BAD 22,4 și strat de BA16; amenajare trotuare cu strat de balast, nisip pilonat și pavele autoblocante; amenajare împrejmuire cu panouri din plasă bordurată; amenajare ziduri de sprijin; siguranța circulației prin executarea marcajelor și prin montarea indicatoarelor rutiere; amenajare rigolă carosabilă pentru colectarea și evacuarea scurgerii apelor pluviale și ridicare cămine la cotă. Parcarea va fi amenajată în spatele Policlinicii, în zona Pollicino.
Anul trecut, în municipiul Petroșani, cu fonduri de la bugetul local, au fost amenajate mai multe parcări, iar din 2007 și până în prezent au fost realizate peste 3.000 de noi locuri de parcare în localitate.
Programul investițional continuă și în acest an.