Primăria Municipiului Petroșani: Un nou bloc ANL la Petroșani

În municipiul Petroșani va fi construit încă un bloc ANL pentru tineri, cu 40 de unități locative destinate închirierii.
Consiliul Local Petroșani a adoptat în plen proiectul inițiat de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi care prevede transmiterea în folosință gratuită, pe durata execuției investiției, către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a terenului în suprafață de 3.560 mp pe care va fi amplasat imobilul, situat pe strada Independenței.
Primăria Municipiului Petroșani va asigura din bugetul propriu resursele necesare pentru execuția și finalizarea lucrărilor tehnico-edilitare aferente construcției (apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale sau spații verzi).
Imobilul, în regim de înălțime P+4, va avea 40 de unități locative, respectiv 30 de garsoniere și 10 apartamente cu 2 camere.
În anul 2009, în municipiul Petroșani a fost dat în folosință primul bloc de locuințe construit de Agenția Națională pentru Locuințe, cu un număr de 16 unități locative. Ținând cont de faptul că mai sunt solicitări de cereri de locuințe pentru tineri, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a făcut demersurile necesare la ANL pentru construirea încă unui imobil.