Primăria Petroșani : 2,5 milioane de lei cheltuiți pentru măsurile de prevenire și combatere a marginalizării sociale

2.473.346,11 lei este suma cheltuită de la bugetul local al municipiului Petroșani pentru măsurile de prevenire și combatere a marginalizării sociale pe trimestrul II al acestui an. Cei mai mulți bani au fost alocați pentru asistenții personali ai persoanele cu handicap grav, respectiv indemnizațiile pentru persoane cu handicap grav.
513 indemnizații și salarii pentru asistenții personali ai persoanele cu handicap grav, adică în total peste 2,4 milioane de lei. De asemenea, aproape 36.000 de lei o reprezintă hrana sărmanilor de la cantina de ajutor social, în medie 35 de porții/ zi. Încă 3.000 de lei sunt banii plătiți de la bugetul local pentru contravaloarea a 3 mc apă rece/persoană/ lună pentru persoanele care se încadrează în prevederile legii.
Au mai fost alocate fonduri pentru ajutoare de urgență – 7850 lei, prestații financiare excepționale – 600 lei și plata a 70 de kw/ familie/ lună la energia electrică – 183 de lei. În total, suma alocată de la bugetul local de Primăria Petroșani este de 2.473.346,11 lei pentru măsurile de prevenire și combatere a marginalizării sociale pe trimestrul II al acestui an.