Primăria Petroșani : Activitatea de ecarisaj ar putea fi externalizată!

Serviciul de ecarisaj ar putea fi externalizat, spune primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, și asta după ce Consiliul Județean Hunedoara a fost nevoit să se retragă din asociere ca urmare a unui control făcut de Curtea de Conturi.
Problema constatată de Curtea de Conturi, spune  edilul din Petroșani, a fost aceea că oficialii CJ Hunedoara au desfășurat direct acest serviciu, fără să îl scoată la licitație. Dar, precizează Tiberiu Iacob – Ridzi, activitatea derulată de ADI ”Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” a fost una eficientă.
”Cred că soluția este să externalizăm acest serviciu. Trebuie să discutăm cu cei de la Consiliul Județean dacă doresc în continuare să facă această activitate. Problema a fost că ADI nu a scos la licitație acest serviciu. Prin faptul că am fost asociați, ei au desfășurat direct această activitate. Dar a fost o activitate eficientă. Numărul de câini a scăzut foarte mult în toate localitățile din județ, nu doar aici în Petroșani”,a  declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.