Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  PRIMĂRIA PETROȘANI – Consiliul Local Petroșani a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind amenajarea de Insule supraterane încasetate cu containere de 1.1 metri cubi, care va fi depus pentru finanțare

  PUBLICAT ÎN

  39 de insule ecologice digitalizate pentru deșeuri vor fi amenajate în tot atâtea locații din municipiul Petroșani, cu fonduri europene, prin PNRR.
  Consiliul Local Petroșani a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind amenajarea de Insule supraterane încasetate cu containere de 1.1 metri cubi, care va fi depus pentru finanțare.
  Acest sistem suprateran de colectare selectivă a deşeurilor pentru toate cele 5 fracții – biodegradabil; rezidual; sticlă; plastic şi metal; hârtie şi carton – elimină numeroase probleme în spațiile desemnate colectării. Insula ecologică este un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul este asigurat pe bază de cartele electronice, ce vor fi distribuite utilizatorilor. Sistemul reduce în mod semnificativ mirosurile neplăcute, riscul de vandalizare al containerelor interioare, riscul apariției rozătoarelor și animalelor fără stăpân sau sălbatice. Totodată, au un aspect modern ce se încadrează perfect în orice peisaj urban sau rural.
  Odată cu finanțarea acestui proiect, Primăriei Municipiului Petroșani îi revine obligația de a suporta cheltuielile de mentenanță a investiției pe o perioadă de minimum 5 ani de la data efectuării ultimei plăți, dar și de a asigura cofinanțarea proiectului, respectiv finanțarea cheltuielilor neeligibile care decurg din implementarea proiectului, dacă este cazul.
  De precizat că, pentru început, platformele clasice de colectare a deșeurilor nu vor fi desființate în toate zonele unde acestea sunt amplasate, în condițiile în care acest sistem prevede câte un singur container pentru fiecare dintre cele 5 fracții, iar în unele locații este necesar un număr suplimentar de containere pentru deșeuri menajere.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...