PRIMĂRIA PETROȘANI – Elevi din Ungaria vor participa la acțiunile organizate de Primăria Municipiului Petroșani

15 elevi și 2 profesori coordonatori se află în aceste zile la Petroșani și m-am bucurat să mă întâlnesc cu ei la sediul Primăriei Municipiului Petroșani.,
Elevii, însoțiți de cadrele didactice sunt aici în tabără, în timp ce elevi din municipiul Petroșani petrec câteva zile de vacanță în Varpalota – Ungaria, în baza programului comun de acțiuni pe care l-am semnat în primăvara acestui an cu reprezentanții orașului înfrățit cu municipiul Petroșani.
În această săptămână, elevii din Ungaria vor participa la acțiunile organizate de Primăria Municipiului Petroșani, vor vizita Deva, Orăștie, Peștera Bolii și, bineînțeles, municipiul Petroșani.
Încercăm să le oferim o vacanță cât mai plăcută, să cunoască Petroșaniul și să își dorească să revină pe meleagurile noastre.
Acordul de înfrățire dintre Petroșani și Varpalota datează de mai bine de două decenii, iar semnarea acestui document a deschis o cale de dialog și acțiune deosebit de fructuoase între comunitățile române și maghiare, stabilite inclusiv prin intermediul acestui program comun de activități, care trasează liniile relațiilor bilaterale, atât în plan social, cât și cultural.