Primăria Petroșani: Eveniment special, la 6 ani de la decesul marelui actor Șerban Ionescu

Administrația publică din Petroșani omagiază memoria marelui actor Șerban Ionescu, la 6 ani de la trecerea acestuia în neființă.Un film în care a jucat regretatul actor a fost proiectat, în data de 26 noiembrie, la cinematograful din Petroșani, care din toamna acestui an a primit chiar numele de ”Șerban Ionescu”.
”Filmul este un omagiu adus actorului ce și-a început impresionanta carieră artistică la Petroșani”, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
La eveniment, invitați speciali vor fi soția și fiul îndrăgitului actor.
Numele marelui actor al scenei românești se leagă pentru totdeauna de cel al municipiului Petroșani, unde a debutat, în anul 1978, în piesa ”Petru Rareș” a lui Horia Lovinescu. În luna aprilie, regretatul actor Șerban Ionescu a fost declarat, post – mortem, Cetățean de Onoare al municipiului Petroșani. Iar în această toamnă, în semn de omagiu, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, și consilierul local Mihai Barbu au propus atribuirea denumirii ”Șerban Ionescu” cinematografului ”Victoria” din Petroșani, proiect aprobat în CL Petroșani.