Primăria Petroșani: Peste 1500 de s-au vaccinat în cadrul maratonului vaccinării de la Sala Polivalentă

Maratonul vaccinării de la Petroșani, desfășurat în perioada 14 – 16 mai 2021, s-a dovedit un succes. Oamenii au înțeles importanța vaccinării și au venit în număr mare la Sala Polivalentă, unde au fost amenajate 4 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer – BioNTech.
Numărul mare al celor care s-au prezentat a depășit estimările. Campania s-a desfășurat în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 8.00 și 20.00, iar în cele 3 zile ale acestei acțiuni s-au vaccinat, în total, 1.549 de persoane. Oamenii au dovedit încă o dată că își doresc să se protejeze pe ei și pe cei dragi, dar și să revenim cât mai repede la starea de normalitate, de dinaintea izbucnirii acestei crize sanitare.
În acest maraton al vaccinării de la Petroșani au fost angrenați 11 medici, 23 de asistente, 6 registratori, precum și 14 angajați ai Primăriei Municipiului Petroșani și Poliției Locale.
“Doresc să le mulțumesc tuturor pentru activitatea susținută, pentru modul în care s-a derulat această campanie de vaccinare a populației. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor care au venit să se vaccineze și au conștientizat importanța imunizării. Numai așa putem să învingem pandemia, numai așa putem să relaxăm măsurile de protecție sanitară și să revenim la viața noastră de dinainte de criza sanitară. Trebuie să rămânem însă în continuare responsabili și precauți pentru că specialiștii ne avertizează că, din păcate, pericolul nu a trecut.”, a declarat primarul municipiului Petroșani,Tiberiu Iacob-Ridzi.
Maratonul vaccinării a fost organizat la Sala Polivalentă de Primăria Municipiului Petroșani, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și Instituția Prefectului de Hunedoara și a fost deschis tuturor celor care au dorit să se imunizeze, fără să mai fie nevoie de o programare prealabilă pe platforma de vaccinare.
Peste trei săptămâni va fi organizată încă o acțiune similară, pentru rapel.