Primăria Petroșani- Regulament pentru atribuirea locurilor de parcare

Municipiul Petroșani are un regulament pentru atribuirea locurilor de parcare. Documentul a fost aprobat de Consiliul Local.
În funcție de solicitările depuse de proprietarii de autoturisme, locurile de parcare vor fi identificate și marcate.
”Regulamentul a  fost aprobat în ședința Consiliului Local. Urmează acum, în funcție de cererile care vin către DADPP să identificăm locurile, să le marcăm și, dacă sunt cereri mai multe decât locrile de parcare, să le scoatem la licitație”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Măsura instituie și un drept de preemțiune pentru deținători de autoturisme care locuiesc în imediata vecinătate a parcărilor vizate.  Edilul Petroșaniului a explicat că măsura va avea ca scop nu doar folosirea eficientă a locurilor de parcare existente și a celor care urmează să mai fie amenajate, dar și eliberarea arterelor de circulație și a celor pietonale de autoturismele parcate necorespunzător .
În primă fază o comisie constituită din dispoziția primarului va inventaria toate locurile de parcare disponibile în prezent pe raza localității, urmând ca ulterior, la cererea deținătorilor de autovehicule, acestea să fie atribuite celor care locuiesc în zona parcărilor de reședință disponibile. În Regulament se precizează că fiecărui proprietar de autoturism i se poate repartiza un singur loc de parcare de reședință, chiar dacă deține mai multe mașini în proprietate, un al doilea loc de parcare putând fi solicitat doar dacă nu mai există alte cereri pentru alocarea de locuri de parcare în zonă. De asemenea, dacă într-o locuință stau mai multe familii, acestea au dreptul doar la un singur loc de parcare de reședință.
Chiria pentru locurile de parcare de reședință este stabilită la 10 lei/lună, însă aceasta poate crește în situația în care se ajunge la licitații publice. Contractele pentru atribuirea acestor locuri de parcare se va face pentru o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un an. Subînchirierea locurilor de parcare atribuite nu este permisă.