Primăria Petroșani – Școlile încep în condiții de siguranță. Suntem pe ”scenariul verde”

Școli igienizate, substanțe dezinfectante, măști pentru copii și măsuri de distanțare socială. Toate acestea vor fi asigurate în unitățile d eînvățământ din municipiul Petroșani. Primăria Petroșani pune la dispoziția elevilor și a cadrelor didactive într-o primă etapă 16.000 de măști de protecție, dar numărul acestora ar putea fi suplimentat. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a avut astăzi o ultimă întâlnire cu directorii de școli și grădinițe din localitate, înainte de începerea anului școlar.
Petroșaniul este zonă verde, cu o rată de infectare de 0,52 la mie, în ceea ce privește infecțiile cu Covid – 19 și școala poate începe peste tot după primul scenariu, respectiv față în față. Chiar și așa însă, sunt unități de învățământ unde copiii vor veni prin rotație și asta pentru că nu se poate asigura în totalitate măsura distanțării sociale.
”Școlile vor începe în condiții de siguranță. Școlile sunt și vor fi în permanență igienizate, se vor asigura măști pentru copiii ai căror părinți nu au posibilitatea să achiziționeze, se asigură distanțarea. Unele școli merg și pe varianta jumătate la școală, jumătate online, dar pentru clasele mici, clasa pregătitoare, clasele terminale și elevii de liceu toți merg în sistemul față în față. Fiecare școală și-a stabilit exact cum va face. Dar copiii vor merge în condiții de siguranță și tot ce ține de primărie va fi pus la dispoziția unităților de  învățământ, respectiv dezinfectant, măști, dezinfecția spațiilor este făcută”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi la finalul acestei întâlniri cu directorii unităților de învățământ.
Au fost analizate toate aspectele, de la accesul elevilor, necesarul de măști de protecție, dezinfecția unităților de învățământ sau ce se întâmplă în cazul în care un copil prezintă simptome de boală în timpul orelor de curs, respectiv anunțarea de urgență a părinților, a medicilor, dar și izolarea elevului.