Primăria Petroșani – Serviciul de Înmatriculări are de astăzi un punct de lucru funcțional 

Începând de astăzi, la Petroșani este funcțional un birou aparținând Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara.  La deschiderea acestui punct de lucru a fost prezent Traian Berbeceanu, șefuld e cabinet al ministrului Afacerilor Interne, precum și prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Pentru început, acest sediu secundar de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara va funcționa în sediul Poliţiei municipiului Petroşani, la parter, timp de două zile pe săptămână, dar se urmărește extinderea activității.
Este un proiect despre care a vorbit prima data în vara acestui an ministrul  de Interne Ioan Marcel Vela, devenit acum realitate. Din acest moment, locuitorii Văii Jiului nu mai sunt nevoiți să se deplaseze până la Deva.
”Sunt mândru să reprezint Ministerul de Interne la inaugurarea acestui punct de lucru. Este un proiect de suflet al domnului ministru Ioan Marcel Vela. Se intenționează ca în perioada următoare, împreună cu Primăria și Prefectura Hunedoara, să identificăm un alt spațiu pentru această activitate. În perspectivă, dl ministru dorește să debirocratizeze cât mai mult activitatea Ministerului de Interne în relația cu cetățeanul, în special în ceea ce privește activitățile de ghișeu. De acum, locuitorii din Valea Jiului nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Deva pentru cazier, pentru pașapoarte, pentru înmatriculări, certificate de înmatriculare și, de asemenea, se intenționează ca și examinările auto și dobândirea permisului să se facă tot în Valea Jiului”,a  declarat Traian Berbeceanu.
La acest punct de lucru operațional de astăzi  se vor desfășura activități de preluare şi eliberare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de obţinere a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii.
”În această săptămână lucrăm două zile pe săptămână, marțea și joia, între ora 10.30 și 14.00. De săptămâna viitoare vom adapta programul. Trebuie să înțelegem că această hotărâre de a deschide acest punct, pe care îl anunțam încă din vară, se materializează astăzi și suntem hotărâți, împreună cu dl primar să găsim un spațiu nu numai pentru Înmatriculări, ci și pentru Pașapoarte, în așa fel încât să aducem și tehnica necesară. În perioada următoare vom face acești pași și ne vom asigura, împreună cu dl. primar și cu ajutorul domnului ministru, prin reprezentantul său, dl. Traian Berbeceanu, că aceste spații vor deveni civilizate și vom reuși să asigurăm toate funcțiunile în  Valea Jiului”, a  declarat prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă.
Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, spune că a fost identificat deja un spațiu unde să poată funcționa, în varianta lărgită, acest birou de Înmatriculări auto
”Mulțumesc domnului ministru Vela pentru promptitudiena cu care s-a deschis acest nou birou pentru Înmatriculări, mulțumesc domnului Berbeceanu și domnului Prefect pentru deschidere. Am promis acest lucru, iată că s-a și realizat. Avantajul major este că oamenii din Valea Jiului nu mai trebuie să meargă 100 de km dus și 100 de km întors pentru a-și ridica aceste certificate de înmatriculare. Am discutat cu dl. Berbeceanu, în perioada următoare se vor face demersuri pentr a  aduce aici și examenele de șoferi, și eliberarea permiselor de conducere și ceea ce înseamnă un birou RAR care să deservească toată Valea Jiului, pentru că distanța fizică între noi și Deva este foarte mare. Pentru actualul Guvern și actuala conducere a Prefecturii, Valea Jiului are aceeași importanță ca și restul județului”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.