Primăria Petroșani: Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân de la Petroșani a fost înființat!

Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân de la Petroșani a fost înființat Primăria Municipiului Petroșani a finalizat procedurile legale de înființare a propriului serviciu pentru gestionarea câinilor fără stăpân și, în maximum 2 – 3 săptămâni, va deveni operațional și va demara activitatea propriu-zisă.
Au fost ocupate, prin concurs, cele 4 posturi contractuale de execuție prevăzute în organigrama Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân, s-a încheiat contractul cu medicul veterinar ce va deservi adăpostul și a fost obținută autorizația de la Direcția Sanitar – Veterinară. La acest moment, se lucrează la amenajarea adăpostului pentru animalele fără stăpân.
”Vom funcționa astfel cu propriul nostru serviciu de ecarisaj și propriul nostru adăpost pentru animale fără stăpân. Vom colabora cu ONG-urile care au ca și activitate acest domeniu al îngrijirii câinilor fără stăpân. Vreau să asigur populația încă o dată că la Petroșani nu vom eutanasia niciun câine și vom avea inclusiv programe pentru adopții”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
De asemenea, administrația publică din Petroșani va încerca mărirea capacității adăpostului, care acum poate să găzduiască aproximativ 100 de câini.
Procedura de înființare a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân al municipiului Petroșani a fost îngreunată de pandemie, însă acum demersurile sunt finalizate și în maximum 2- 3 săptămâni serviciul va fi operațional.
Întreaga activitate este susținută financiar din bugetul local al Primăriei Municipiului Petroșani.