PRIMĂRIA PETROȘANI ȘI FILIALA LOCALĂ A CRUCII ROȘII VOR DERULA ȘI ÎN 2020 PROGRAME ȘI ACTIVITĂȚI COMUNE

Primăria municipiului Petroșani și filiala locală a Crucii Roșii vor derula împreună, o serie de acțiuni comune în cursul anului 2020, potrivit acordului semnat între primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și directorul filialei de Cruce Roșie din Petroșani, Felicia Vitan.
Documentul a fost aprobat și în Consiliul local, în ședința din luna ianuarie 2020, consilierii aprobând și un suport financiar de 5000 de lei de la Bugetul local, pentru desfășurare acestor activități.
Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, municipalitatea din Petroșani, împreună cu voluntarii Crucii Roșii își propun, pentru acest an, să organizeze o serie de cursuri de prim ajutor dar și programe de educație pentru sănătate la nivelul claselor gimnaziale de la școlile din localitate. Programul activităților comune mai prevede și organizarea fazei locale și a celei județene a concursului pentru sănătate și acordarea primului ajutor ”Sanitarii pricepuți” dar și a concursului ”Micii Sanitari”.
Dintre acțiunile propuse în cadrul parteneriatului dintre Crucea Roșie și Primăria municipiului Petroșani în anul 2020 fac parte, de asemenea, și participarea grupei de intervenție a Crucii Roșii la tabăra de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, dar și participarea voluntarilor de la Crucea Roșie la diverse activități de voluntariat pe raza localității, cum este, spre exemplu, cazul în perioadele de vară în care aceștia asigură asistență în diverse locații publice persoanelor afectate de caniculă.
În opinia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, toate aceste activități organizate împreună cu voluntarii Crucii Roșii și-au dovedit și până acum eficiența, motiv pentru care edilul își exprimă convingerea că la fel se va întâmpla și în acest an.