PRIMĂRIA PETROȘANI – Valea Jiului are șansa istorică de a se dezvolta și de a realiza tranziția de la industria extractivă la alte perspective economice cu ajutorul banilor europeni alocați prin Fondul de Tranziție Justă și ITI Valea Jiului

Valea Jiului are șansa istorică de a se dezvolta și de a realiza tranziția de la industria extractivă la alte perspective economice cu ajutorul banilor europeni alocați prin Fondul de Tranziție Justă și ITI Valea Jiului.
 Prezența în Valea Jiului, la Petroșani a doamnei Elisa Ferreira – comisar european pentru Coeziune și Reforme, însoțită de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene – dl Marcel Boloș și directorul ADR Vest – dl Sorin Maxim, la doar o zi de la semnarea acordului de parteneriat între România și Comisia Europeană pentru perioada 2021-2027 ne oferă certitudinea că lucrurile se întâmplă cu adevărat și că nu mai vorbim despre proiecte ipotetice de viitor. În baza acestui acord, România va beneficia de resurse financiare pentru dezvoltare durabilă în valoare totală de peste 45 miliarde euro, din care peste 31 miliarde din fonduri UE.
 Am luat parte la întâlnirea care a avut loc astăzi cu delegația oficială, la care au mai participat reprezentanți ai administrației publice locale și județene, reprezentanți ai mediului academic, ai ONG-urilor, sindicatelor, precum și ai mediului de afaceri.
Vizita de astăzi reprezintă un puternic mesaj că există interes și dorință de a sprijini Valea Jiului, astfel încât această zonă să treacă cu bine prin perioada de tranziție și să se dezvolte pe viitor.