Primăria Petroșani: Vot pentru proiectele din programul de bugetare participativă

Până în data de 7 iulie vă mai puteți vota proiectul preferat ce poate fi finanțat de la bugetul municipiului Petroșani în cadrul campaniei de bugetare participativă. Bugetarea participativă reprezintă un proces democratic complex prin care membrii comunității sunt încurajați să decidă în mod direct cum va fi utilizată o parte din bugetul Municipiului Petroșani, au explicat oficialii Primăriei Petroșani.
Sunt 6 proiecte depuse de cetățeni și declarate eligibile, respectiv: Hermes Participativ, Muzeul Muntelui, Refacere loc de joacă strada G.Enescu, Străzi curate în Colonie!, Vreau să mă joc! și ”Respecți mediul, te respecți pe tine!”. Până acum, cele mai multe voturi le are ”Hermes participativ”, urmat de ”Muzeul Muntelui”. Proiectele declarate eligibile sunt votate chiar de locuitorii municipiului Petroșani. Pentru a putea vota, cetățenii municipiului trebuie să se înscrie pe platforma, prin crearea unui cont de utilizator, accesând butonul [Intră în cont]. Fiecare persoană are dreptul de a vota un proiect, o singura data, au mai spus oficialii Primăriei Petroșani.
Potrivt criteriilor stabilite de municipalitate, fiecare proiect depus trebuie să se încadreze în valoarea maximă de 30.000 lei, inclusiv TVA. Prin excepție, în situația în care există totuși un proiect de o complexitate/oportunitate ridicată și care depășește valoarea maximă impusă, comisia poate hotărî validarea acestuia.