Primăria Petroșani vrea să preia în administrare o clădire abandonată de Ministerul Afacerilor Interne.

0

Ministerul Afacerilor Interne nu reușește să gestioneze soarta unei clădiri de pe strada Timișoarei din Petroșani. Primăria ar vrea să o preia și în ultimii ani a avut o corespondență bogată cu oficialii ministeriali, dar discuțiile nu s-au materializat nici la ora actuală.

Clădirea, acum abandonată, e un real pericol public și se degradează pe zi ce trece. În timp, intemperiile au măcinat structura clădirii, șubrezind-o, și doar oamenii străzii își mai găsesc aici adăpost. Clădirea de pe strada Timișoarei aparține Ministerului de Interne, iar primăria, care intenționează să o preia, așteaptă încă o hotărâre de guvern prin care să îi fie transferată în proprietate. Numai că discuțiile nu s-au concretizat, asta deși municipalitatea a solicitat încă din anul 2014 să o preia în administrare.

În această vară, Consiliul Local Petroșani a aprobat o hotărâre prin care își arăta disponibilitatea de a prelua imobilul și toată documentația necesară a fost trimisă la minister.

”Nu am mai primit niciun răspuns de la Ministerul de Interne. Deocamdată nu avem niciun răspuns, a precizat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Inițial se dorea transformarea clădirii în imobil de locuințe, dar acum va trebui expertizată, astfel încât să se stabilească exact gradul de degradare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here