Primarul Petroșaniului cere demisia directorilor CEH și Termocentralei Mintia!

La Deva, Complexul Energetic Hunedoara poate asigura distribuția agentului termic, dar la Petroșani și Vulcan nu. Pentru această ”dublă măsură”, primarul Municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a cerut joi public demisia directorilor de la Complexul Energetic Hunedoara – Samuel Dioane, respectiv Termocentrala Paroșeni – Doru Vișan.
Societatea de termoficare din Petroșani, care asigura distribuția agentului termic pentru persoanele racordate la sistemul centralizat este în faliment. Primăria Petroșani a scos la licitație serviciul, dar oficialii Complexului Energetic Hunedoara au părut să facă tot posibililul pentru a  fi descalificați, deși erau unici oferanți. La Deva, în schimb, agentul termic de la Mintia este distribuit populației chiar de CEH, care la Petroșani și la Vulcan spune că nu se poate ocupa de acest aspect. Iar primarul Tiberiu Iacob – Ridzi consideră că deja cinismul celor de la Paroșeni a atins cote inimaginabile.
”Vreau să cer public demisia domnului Dioane și a domnului Vișan, director CEH, respectiv director la Termocentrala Paroșeni. Motivul este neasigurarea agentului termic la Petroșani și la Vulcan, așa cum CEH asigură agent termic la Deva. Vreau să fie cădură și la Petroșani și la Vulcan, la cei care sunt branșați la sistemul centralizat, exact în aceleași condiții pe care CEH le desfășoară la Deva. Nu înțeleg de ce această dublă măsură, adică la Deva CEH poate să facă distribuția, iar la Petroșani nu. Cu atât mai mult cu cât Mintia funcționează cu cărbunele din Valea Jiului. Cinismul celor de la Termocentrala Paroșeni deja a atins niște cote, zic eu, inimaginabile. O doamnă m-a sunat în această dimineață și mi-a spus că a sunat la Termocentrala Paroșeni, iar de acolo – domnul Vișan probabil – i-a răspuns că Primăria Petroșani nu vrea să dea căldură. Eu vreau să îi aduc aminte domnului specialist Vișan că am primit anul acesta cam în fiecare lună câte o adresă cum că ei nu pot să facă distribuția agentului termic în Petroșani. Adică ceea ce pot la Deva, la Petroșani nu se poate. Adrese semnate de directorul Dioane, dar sigur sub stricta supraveghere a dl. Vișan, care era secretar de stat și acum este din nou director la Paroșeni” a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.