Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Primarul șpăgar din Luncoiu de Jos, cercetat sub control judiciar

  PUBLICAT ÎN

  Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

  Prin ordonanțele din datele de 21.03.2016, 18.04.2016 și 25.04.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul DUD CĂLIN DORIN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită-prev. de art. 289 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.
  Din cercetările efectuate până în prezent, au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în data de 12.10.2015 a primit drept mită de la denunțătorul R.N., 2 (două) motofierăstraie marca RURIS, 190 și respectiv 500 special, achiziționate de către denunțător în data susmenționată, de la SC RURIS IMPEX SRL Craiova-magazinul din Deva, în valoare totală de 1.300 RON, pentru ca inculpatul, în calitate de primar al comunei Luncoiu de Jos, să dispună plata unei cantități de material lemnos achiziționată de către Primăria comunei Luncoiu de Jos în cursul anului 2015 de la societatea comercială administrată de către denunțător.
  În cursul zilei de 25.04.2016 au fost efectuate, cu ajutorul Inspectoratului Județean de Jandarmi, percheziții, atât la locuința inculpatului Dud Călin Dorin, cât și la sediul Primăriei comunei Luncoiu de Jos. Ancheta penală se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Hunedoara.
  Față de inculpatul Dud Călin Dorin, la data de 25.04.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, cu stabilirea unor obligații care i-au fost impuse inculpatului pe perioada controlului judiciar.
  Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.
  BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
  Purtător de cuvânt: procuror șef secție judiciară Draia Sanda Ioanela

   

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Un hunedorean a crezut în dragostea cumpărată cu bani

  Bărbatul s-a îndrăgostit de o tânără și i-a făcut diferite cadouri gândindu-se că și...

  I-a dispărut autoturismul din fața casei

  I-a dispărut autoturismul din fața casei Un tânăr de 24 de ani, din Deva, a...

  Teroare în centrul Devei

  Un individ băut bine a pus pe jar autoritățile după ce a amenințat mai...