Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi pune problema termoficării pe masa de lucru a viceprim – ministrului

Tiberiu Iacob – Ridzi, duce problema termoficării din Petroșani pe masa de lucru a Guvernului. Temperaturile au scăzut foarte mult în ultima perioadă, dar Complexul Energetic Hunedoara nu s-a decis încă să livreze agent termic și mii de oameni îngheață de frig în casă.
Edilul din Petroșani a avut o corespondență bogată cu cei de la Complexul Energetic Hunedoara pentru furnizarea, în aceleași condiții ca și la Deva, a agentului termic în sistem centralizat. În plus, serviciul de distribuție a fost scos la licitație, dar CEH, unic ofertant, nu s-a calificat și există suspiciunea că oficialii companiei au făcut tot posibilul să fie descalificați, prin tot felul de condiții pe care le-au pus, dincolo de limita legală.
Până anul trecut, agentul termic în Petroșani era furnizat de Termoficare SA, societate de interes local care a intrat între timp în faliment. La Deva, căldura este asigurată de Complexul Energetic Hunedoara, care face distribuția de la Termocentrala Mintia până în caloriferele abonaților. În Valea Jiului, însă, acest lucru nu se întâmplă, în ciuda insistențelor edilului din Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Cea mai recentă solicitare oficială a fot remisă administratorului judiciar al CEH vinerea trecută, însă caloriferele localnicilor au rămas tot reci.
Ca atare, mâine dimineață, Tiberiu Iacob – Ridzi va avea o întâlnire cu viceprim – ministrul Raluca Turcan tocmai pe problema termoficării în Petroșani.
Sunt circa 2000 de familii în Petroșani care mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.