Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  PRIMUL LOC DE MUNCĂ

  PUBLICAT ÎN

  Senatorul Haralambie VOCHIȚOIU, președinte al Departamentului pentru muncă, protecție socială, combaterea discriminării și relația cu sindicatele, împreună cu senatorul Constantin POPA, președinte al Departamentului pentru relația cu instituțiile europene și Gabriel LUNGU, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a susținut, miercuri, 11 martie a.c., la sediul UNPR, o conferință de presă pe tema proiectului legislativ „Primul loc de muncă“, inițiat de UNPR și susținut de mai mulți parlamentari PSD.
  Proiectul de lege urmărește facilitarea accesului la primul loc de muncă al tinerilor fără experiență profesională, în scopul reducerii ratei șomajului în rândul acestei categorii, asigurarea tranziţiei rapide de la școală la piaţa muncii, stimularea cererii de forță de muncă, precum și acumularea experienţei în muncă.
  „Angajatorii care încadrează cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, vor primii lunar, pentru fiecare tânăr încadrat la primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
  Totodată, acești angajatori vor fi scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni. De asemenea, angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale acestora, cel puţin 36 luni de la data încheierii lor”, a explicat liderul senatorilor UNPR.
  „Noi suntem convinși că proiectul „Primul loc de muncă” – alături de programele „Prima casă” și „Prima mașină” – va fi un proiect revoluționar pe piața muncii și va asigura experiența necesară pentru punerea în valoare a tinerei generații. Acestă propunere legislativă, al cărei prim semnatar este domnul Gabriel OPREA, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne, alături de celelalte proiecte promovate de UNPR, va contribui și la îndeplinirea obiectivului politic strategic privind atingerea la nivel național a 1 milion de membri până la alegerile din 2016”, a declarat senatorul Haralambrie Vochițoiu.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...