Principala arteră rutieră a orașului Petrila va fi modernizată în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Proiectul privind modernizarea infrastructurii rutiere din orașul Petrila se bucură de o nouă oportunitate de punere în practică, de data aceasta printr-o finanțare obținută în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Salygni”.

În acest sens, zilele trecute, la București, primarul orașului Petrila a semnat un contract de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Locale, împreună cu secretarul de stat Alexandru Stoica.

”Am semnat, zilele trecute, la București, alături de secretarul de stat Alexandru Stoica în cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, un nou contract de finanțare pentru orașul Petrila prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Prin acest program se va moderniza strada Republicii, se va turna un nou strat de covor asfaltic, se vor realiza parcări în zona centrală a orașului și în cartierul 8 Martie și 22 Decembrie, precum și un sens giratoriu la intersecția străzii Republicii cu strada Minei. Mulțumesc Guvernului României pentru această finanțare!”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Potrivit precizărilor făcute de primarul Vasile Jurca, această investiție vizează, în principal, turnarea unui nou covor de asfalt pe strada Republicii din orașul Petrila, pe toată lungimea acesteia, ceea ce înseamnă că traversarea zonei urbane a localității de la un capăt până la celălalt se va face pe un drum complet modernizat. Elementul de noutate pe care-l aduce acest proiect în ceea ce privește arhitectura de infrastructură urbană a orașului Petrila este realizarea primului sens giratoriu la intersecția străzilor Republicii și Minei.

”Am văzut cu toții cât de mult a fost fluidizat accesul pe strada Republicii și traficul rutier prin sensul giratoriu de pe DN 66, cel de la intrarea în orașul Petrila dinspre Petroșani. De aceea ne-am propus să facem încă un pas în ceea ce privește circulația rutieră în orașul Petrila, prin construirea acestui nou sens giratoriu, la intersecția străzilor Republicii și Minei. Acesta se impune cu atât maimult cu cât perspectivele de dezvoltare de pe platforma fostei Mine Petrila, atât în plan economic, cât mai ales, în plan turistic și cultural, vor crea un aflux de trafic rutier pe care îl avem deja în vedere și pe care, credem că prin acest sens giratoriu îl vom putea prelua cu succes. În plus, sensurile giratorii sunt și elemente de arhitectură urbană care dau eleganță arterelor rutiere și un aspect frumos în acea zonă a orașului Petrila”, explică primarul Vasile Jurca.

Lucrările pentru realizarea noului proiect privind modernizarea infrastructurii rutiere în orașul Petrila vor începe imediat după finalizarea procedurilor legale de licitație și atribuire a contractului de execuție.