Prins de polițiști pescuind în fântâna arteziană

Un tânăr din municipiul Lupeni a stârnit amuzamentul șoferilor și al trecătorilor o bună bucată de timp, într-o mare intersecție din Timișoara, până când și-a făcut apariția un echipaj al Poliției Locale, alertat de blocajul produs. Polițiștii l-au găsit pe tânăr în timp ce pescuia pe șosea, în apropierea unei fântâni arteziene.

”Polițiştii din cadrul Poliţiei Locale Timișoara, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu au fost sesizaţi de către dispecerat că la intersecţia străzilor (…) se află o persoană care are un comportament anormal, simulând că pescuieşte, având în mâini o undiţă îndreptată către fântâna arteziană din acea intersecţie. În urma legitimării persoanei s-a stabilit că acesta era inculpatul (…), iar cu ocazia controlului sumar realizat asupra acestuia, s-a constatat că deţinea un recipient de mici dimensiuni în care se aflau trei fragmente de ţigaretă din care era consumată o parte, acestea fiind confecţionate artizanal şi conţineau fragmente vegetale susceptibile a fi droguri. Cu privire la aceste fragmente de ţigaretă inculpatul a declarat că le-a găsit pe jos, că acestea conţineau substanţe psihoactive şi că a consumat din ele”, se arată în dosarul în care tânărul din Lupeni a fost judecat pentru consum de droguri. De altfel, analizele de specialitate realizate de Laboratorul de Analiză a Drogurilor din cadrul BCCO Timișoara au arătat că substanța vegetală era cannabis.

Nu-și amintea nimic

Hunedoreanul a fost dus în arest pentru 24 de ore iar mai apoi la anchetă. Numai că nu-și mai amintea nimic. Și-au amintit în schimb polițiștii locali.

Incidentul de la fântâna arteziană aflată la intersecţia străzilor Coposul şi Pestalozzi din Timișoara şi-l aminteşte, în sensul că acesta, împreună cu colegul său, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, patrulau în acea zonă deoarece se obişnuia să se arunce spumant de baie în fântâna din intersecţie pentru a face spumă şi şi-a amintit că era acolo o persoană de sex masculin, la aproximativ 30-35 de ani, ce simula că era la pescuit la acea fântână şi râdea în hohote. Au încercat să-l ia din zona respectivă pentru că era fix în intersecţie şi nu era în siguranţă, astfel că l-au dus în parcul din apropiere unde, conform procedurii, l-au identificat şi i-au făcut percheziţie corporală. Tânărul de 26 de ani a fost condamnat.