Prinţul „de carton” – AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE a rămas fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani

Consiliul Local Petroșani a decis, joi, retragerea titlului de „Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani conferit în 2012 Alteței Sale Regale AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE. Proiectul de hotărâre de consiliu a fost inițiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Decizia a fost luată după ce AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, la finele anului trecut.

„Având în vedere faptul că AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE a fost condamnat prin sentință definitivă și irevocabilă la pedeapsă privativă de libertate pentru săvârșirea unor fapte penale, se impune retragerea titlului de „Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani”, se arată în motivarea hotărârii.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali din Petroșani. A devenit astfel hotărâre de consiliu.

AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE a fost condamnat definitiv la trei ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa și a 47 de hectare din pădurea Snagov. Acesta a fost dat în urmărire de Poliție după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru executarea pedepsei.