Problemele comune ale operatorilor de apă din România, în dezbatere la reuniunea ARA din județul Harghita

0

Comitetul Bazinal Olt-Jiu al Asociației Române a Apei (ARA) s-a reunit pentru o nouă sesiune de lucru, care se desfășoară în perioada 5-7 martie 2018 la Mădărăși (jud. Harghita), în organizarea companiei de apă Harviz din Miercurea Ciuc.

 
La acest eveniment participă și o delegație a operatorului regional al serviciilor de apă și canalizare din Valea Jiului, formată din: directorul general al Apa Serv, Costel Avram, şeful departamentului producţie, Cristian Ionică şi şeful departamentului exploatare, Florin Donisă.

”Suntem prezenți în aceste zile la o sesiune de lucru a membrilor Comitetului Teritorial Olt-Jiu al ARA, găzduită de compania de apă Harviz din Miercurea Ciuc.  Dezbaterile se axează pe analiza problemelor legate de implementarea proiectelor din fonduri europene cât și a problemelor curente ale operatorilor precum și propuneri pentru rezolvarea acestora, o temă în care Apa Serv are deja o bună expertiză pe care ne bucurăm că o putem împărtăşi colegilor din țară”, a declarat Costel Avram.

Potrivit acestuia, pe agenda dezbaterilor figurează și alte subiecte, precum analiza raportului de activitate a Comitetului Teritorial Olt-Jiu pe anul 2017 sau propunerile pentru Programul activităților pentru anul 2018 ale ARA. De asemenea, membrii forului de conducere al ARA – Comitetul Bazinal Olt-Jiu analizează oportunitatea de a participa, în acest an, cu un stand comun, la ediția a XX-a a Expo Apa.
Reuniunea de lucru a ARA din județul Harghita se va încheia cu o vizită tehnică la Stația de tratare a apei din Vlăhița care a fost reabilitată complet pe fonduri Europene prin programul Operational POS Mediu, cu tehnologii de ultimă generație, care au ridicat nivelul calității și siguranței în exploatare la cele mai înalte standarde.
”În concluzie, putem spune că această reuniune și, în general, astfel de reuniuni,  aduc un mare beneficiu tuturor companiilor de profil, inclusiv Apa Serv-ului, prin tematicile interesante si abordările cheie, dar și prin legăturile strânse care se realizează între participanți. Eu cred că toate acestea conduc, într-un final, spre atingerea obiectivelor noastre comune, în care beneficiarii direcți sunt comunitățiile deservite de operatorii de apă și canalizare din România”, a mai spus Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here