Procurorii au cerut arestarea preventivă a tânărului prins cu țigări de contrabandă ascunse printre haine second hand

Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Muntean Radu-Andrei, pentru infracţiunea de contrabandă, prev. şi ped. de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani în dosar nr. 2819/P/2016. În temeiul art. 227 alin. 2 C.pr.pen. cu raportare la art. 202 alin. 4 lit. b, art. 203 alin. 2 C.pr.pen. şi art. 215 – 215 ind. 1 C.pr.pen., ia faţă de inculpatul Muntean Radu-Andrei, măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, cu începere de la data de 18 decembrie 2016 şi până la data de 15 februarie 2017, inclusiv.
În baza art. 215 alin. 1 C.pr.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este ţinut să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Politia oraşului Petrila, organ de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului pe durata măsurii preventive, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul art. 215 alin. 2 C.pr.pen., stabileşte în sarcina inculpatului, pe timpul cât se află sub control judiciar, obligaţia să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei şi obligaţia de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu numiţii Cojocaru Gheorghe-Cosmin,Parâia Eugen-Aliodor, Stoica Valer, Paraschiv Gabriel-Ciprian, Popa Adriana-Alexandra, Dinescu Nicuşor-Cristian, Radu Ionel şi Popa Vlad-Relu.
În baza art. 227 alin. 1 C.pr.pen., dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut prin ordonanţa din data de 18 decembrie 2016 în dosar nr. 2819/P/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 215 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 215 alin. 5 C.pr.pen., copia prezentei şi copia încheierii va fi comunicată de îndată Poliţiei oraşului Petrila, Poliţiei de Frontieră Române şi Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor – oraşul Petrila. II. Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatei Popa Adriana-Alexandra, cetăţean român, fiica lui Gheorghe şi Cornelia, pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului, prev. şi ped. de art. 269 alin. 1 C.pen., formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani în dosar nr. 2819/P/2016. În temeiul art. 227 alin. 2 C.pr.pen. cu raportare la art. 202 alin. 4 lit. b, art. 203 alin. 2 C.pr.pen. şi art. 215 – 215 ind. 1 C.pr.pen., ia faţă de inculpata Popa Adriana-Alexandra, măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, cu începere de la data de 18 decembrie 2016 şi până la data de 15 februarie 2017, inclusiv.
În baza art. 215 alin. 1 C.pr.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este ţinut să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Politia municipiului Petroşani, organ de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului pe durata măsurii preventive, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
În temeiul art. 215 alin. 2 C.pr.pen., stabileşte în sarcina inculpatei, pe timpul cât se află sub control judiciar, obligaţia să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei şi obligaţia de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu numiţii Cojocaru Gheorghe-Cosmin, Parâia Eugen-Aliodor, Stoica Valer, Paraschiv Gabriel-Ciprian, Muntean Radu-Andrei, Radu Ionel- şi Popa Vlad-Relu. În baza art. 227 alin. 1 C.pr.pen., dispune punerea în libertate a inculpatei reţinută prin ordonanţa din data de 18 decembrie 2016 în dosar nr. 2819/P/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 215 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
În baza art. 215 alin. 5 C.pr.pen., copia prezentei şi copia încheierii va fi comunicată de îndată Poliţiei Municipiului Petroşani, Poliţiei de Frontieră Române şi Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor – municipiul Petroşani. Cheltuielile judiciare avansate de către stat, în sumă de 100 lei, rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie, la Tribunalul Hunedoara, în termen de 48 de ore de la pronunţare.