PROCURORII DNA AU DESCINS ÎN JUDEŢUL HUNEDOARA

Procurorii DNA au ajuns in această dimineața la Complexul Energetic Hunedoara.
dna
Descinderile au loc și la Direcția Generala a Finanțelor Publice Hunedoara dar și la Termocentrala Mintia.
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2015.
În cursul zilei de 17 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara și Maramureș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Corpul de control al ministrului Energiei Andrei Gerea a identificat la Complexul Energetic Hunedoara  mai multe nereguli, trei spețe fiind trimise DNA.