Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Procurorii DNA au reținut un ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava

  PUBLICAT ÎN

  dna
  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19.01.2016, a inculpatului
  POPESCU FLORIN VASILE, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
  – luare de mită (2 infracțiuni),
  – trafic de influență;
  De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 19.01.2016, față de inculpatul STĂNESCU OVIDIU, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
  În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
  În perioada 30.04.2015 – 11.12.2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul inspectoratului de poliție județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, cu intenție, a pretins, direct și pentru sine, de la o persoană, suma de 1.000 euro și a primit printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse și primite de către ofițerul de poliție în schimbul unui pretins ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect într-un dosar penal în care inculpatul desfășurase acte de urmărire penală.
  În perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în aceeași calitate, cu intenție, a pretins, în mod direct și pentru sine, de la inculpatul Stănescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secția Penală, învestit cu soluționarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influență, trimisă în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor.
  De asemenea, inculpatul Popescu Florin Vasile a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluție favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă.
  Ulterior pronunțării condamnării în primă instanță la o pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, inculpatul Popescu Florin Vasile a pretins, în mod repetat și la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stănescu Ovidiu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervențiilor făcute pe lângă magistratul respectiv.
  În același context, la data de 19 ianuarie 2016, inculpatul Popescu Florin Vasile a fost depistat în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce primea suma de 700 de lei de la inculpatul Stănescu Ovidiu.
  Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Stănescu Ovidiu trebuie să respecte următoarele obligații:
  a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați,
  b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
  c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați,
  d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
  e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
  f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
  Inculpatului Stănescu Ovidiu i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
  Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
  La data de 20 ianuarie 2016, inculpatul Popescu Florin Vasile urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...