Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Profesoară acuzată că a bătut trei școlari

  PUBLICAT ÎN

  Dascălul a refuzat să meargă la ”detectorul de minciuni” și n-a recunoscut o clipă că și-a lovit elevii de clasa a II-a. Martorii au confirmat agresiunea iar judecătorii n-au pus la îndoială vătămarea suferită de una dintre eleve, o fetiță de doar 8 ani. Chiar și așa dascălul a fost achitat la Judecătoria Deva.

  Potrivit anchetatorilor, profesoara acuzată de purtare abuzivă era angajată la un liceu din Gorj și a mers cu clasa într-o excursie. S-a enervat pentru că trei dintre elevi s-au pierdut de grup și le-a aplicat o corecție. Părinții unei eleve lovite de dascăl a depus plângere iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au dispus trimiterea în judecată a profesoarei.

  ”Prin rechizitoriu, în sarcina inculpatei s-a reţinut că, în calitate de educatoare, în timp ce se afla într-o excursie (…) cu mai mulţi copii, a lovit-o de două ori cu palma peste faţă pe persoana vătămată cauzându-i acesteia o leziune traumatică care a necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale. Inculpata a observat că din grup lipsesc trei elevi (…) motiv pentru care a decis să îi conducă pe elevii din grup la microbuz, iar ulterior să îi caute pe cei trei elevi pierduţi. (…) Persoana vătămată a declarat că în momentul în care inculpata a văzut-o pe ea şi pe cei doi colegi lângă microbuze, le-a reproşat faptul că s-au pierdut de grup, apoi i-a lovit pe fiecare cu palma peste obraz de două ori, iar pe ea a lovit-o de fiecare dată pe partea stângă. S-a susţinut că aspectele declarate de persoana vătămată se coroborează cu certificatul medico-legal (…) în care este precizat faptul că persoana vătămată prezintă o leziune traumatică la nivelul obrazului stâng care s-a putut produce prin lovire cu corp dur şi necesită pentru îngrijire 1-2 zile de îngrijiri medicale”, se arată în dosarul trimis spre soluționare Judecătoriei Deva.

  Procurorii au susţinut că vinovăţia inculpatei rezultă din faptul că având calitatea de educatoare şi organizatoare a excursiei în municipiul Deva, avea obligaţia de a veghea asupra persoanei vătămate, iar faptul că persoana vătămată a venit din excursie cu leziuni traumatice fără să existe o altă justificare, confirmă faptul că inculpata a lovit-o pe minoră. Profesoara a refuzat să fie testată cu aparatul poligraf, motiv pentru care procurorul a concluzionat că aceasta este nesinceră şi ascunde anumite aspecte, cel mai probabil faptul că a lovit-o pe minoră, în caz contrar nu ar fi ezitat să se supună testării. Inculpata a negat comiterea faptei pentru care a fost trimisă în judecată şi a declarat că nu a lovit-o pe minoră. Instanţa din cadrul Judecătoriei Deva a constatat că nu au fost administrate probe care să dovedească mai presus de orice îndoială rezonabilă faptul că dascălul ar fi comis fapta pentru care a fost trimisă în judecată. ”Din actele medicale existente la dosar rezultă că minora a prezentat o leziune traumatică la nivelul obrazului stâng care s-a putut produce prin lovire cu corp dur şi necesită pentru îngrijire 1-2 zile de îngrijiri medicale. (…)Existenţa leziunii nu poate fi contestată, însă raportat la probatoriul administrat nu se poate concluziona că inculpata a generat existenţa leziunii printr-o acţiune de lovire exercitată asupra persoanei vătămate”, a concluzionat instanța. Dascălul a fost achitat.

  Pedagog învinuit că a bătut o fetiță dintr-un centru de ocrotire

  Cazul revoltător a avut loc în municipiul Petroșani, la un centru de zi aflat sub autoritatea unei fundații, unde minora în vârstă de 12 ani se afla sub ocrotire. Un pedagog în vârstă de 26 de ani a lovit-o pe copilă repetat pe motiv că l-a înjurat. Cazul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, iar pedagogul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă. Instanța din cadrul Judecătoriei Petroșani l-a găsit vinovat pe dascăl.

  ” Din cuprinsul probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că pedagogul se juca cu o hârtie mototolită cu minora. La un moment dat, din greșeală, inculpatul a aruncat acea bucată de hârtie înspre fața minorei, aceasta din urmă fiind deranjată, a început să-i adreseze injurii pedagogului. Ulterior, pedagogul, precum și alți copii din centru, au intrat în sala de evenimente pentru a repeta o piesă de teatru, și întrucât minora a continuat cu injuriile, pedagogul s-a apropiat de aceasta și i-a aplicat mai multe lovituri cu palma în zona capului, încercând să o facă să conștientizeze că nu are un comportament adecvat. (…) Instanţa reţine că, cu ocazia audierii, inculpatul arătat că regretă cele întâmplate, menţionând că în data de 20.12.2021 a fost înjurat și jignit de către minora și a încercat doar să o facă să conștientizeze că este greșit să aibă o asemenea atitudine față de el, astfel a atins-o cu palmele în zona capului.(…) Raportat la faptul că inculpatul a lovit persoana vătămată care este minoră şi chiar dacă s-a aflat sub aflat sub stăpânirea unei puternice tulburări, acesta avea datoria de a o educa şi de a proteja, instanţa apreciază ca insuficientă şi disproporţionat de indulgentă renunţarea la aplicarea pedepsei”, se arată în dosar. În aceste condiții, Judecătoria Petroșani l-a condamnat pe dascăl la un număr de 135 zile amendă pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Instanța a apreciat că în raport de fapta săvârșită de către inculpat, scopul sancţiunii nu poate fi atins fără executarea efectivă a amenzii, astfel că bărbatul trebuie să achite amenda penală în valoare de 1350 lei.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...