Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni.
Potrivit meteorologilor, vremea se va menține mai caldă decât normalul perioadei la care ne aflăm, iar asta se va resimți până la finalul primei luni de toamnă 2018. Vremea intră apoi într-un proces de răcire suficient încât să normalizeze valorile și să devină conforme cu cele ale lunii octombrie.
Precipitațiile sunt deficitare la jumătatea lui septembrie – ultima săptămână din septembrie, iar asta din cauza temperaturilor ridicate. Ele vor reveni la cele așteptate calendarului, iar asta înseamnă o răcire a vremii.
Săptămâna 17 – 24 septembrie 2018

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile țării.
Săptămâna 24 septembrie – 1 octombrie 2018
Valorile termice medii ale perioadei este posibil să se situeze în apropierea normelor climatologice în cea mai mare parte a țării.
Cantitățile de precipitații vor continua să fie deficitare în cea mai mare parte a țării.
Săptămâna 1 – 8 octombrie 2018
Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, ușor peste aceste medii.
Regimul pluviometric se va încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului și va fi, posibil, ușor excedentar în sud.
Săptămâna 8 – 15 octombrie 2018
Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii.
Cantitățile de precipitații vor fi, posibil, excedentare pe arii restrânse din sudul țării, iar în rest vor fi apropiate de normalul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here