Prognoza meteo – Se întorc ploile

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal, însă începând de joi se va înnora și va ploua mai multe regiuni din țară, inclusiv în București.
MIERCURI

Miercuri va fi o zi deosebit de caldã pentru începutul lunii mai, în toate regiunile. Temperaturile maxime, la nivelul întregii țări, se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, îndeosebi dupã-amiazã, în vestul, nord-vestul ţãrii, în zona de munte şi, pe arii retrânse, si în centru şi nord-est. Izolat, cantitãţile de apã pot depãşi 15…20 l/mp si nu este exclus să cadă și grindinã.
Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în Munţii Banatului, dar pe timpul ploilor se va activa şi în rest. Presiunea atmosferica scade puţin miercuri, astfel ca valorile sale vor fi uşor mai mici decât cea normalã.
 
JOI
Joi, vremea se menține mai caldă decât în mod obișnuit în centrul, sudul si de estul tarii, în timp ce în rest maximele vor fi mai scăzute decât cele de azi, insa apropiate de normalul perioadei. La nivelul intregii tari, temperaturile la amiaza vor fi cuprinse intre 18…19 grade pe litoral și în Dealurile de Vest, si 28…29 de grade în Muntenia.
În jumătatea de vest a țării vremea va fi instabila joi, cu ploi torentiale, insotite de descărcări electrice si intensificări de vânt, iar pe spații mici este posibil sa cada si grindina si cantitatile de precipitatii sa fie ceva mai însemnate. În restul tarii cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar fenomenele asociate instabilitatii atmosferice desi nu excluse, vor fi posibile pe arii restrânse, după-amiază, cu precădere în Moldova și zona montana.
VINERI
Vineri, in zonele de deal şi de munte, precum şi în jumătatea de vest a ţării, vremea va fi în general instabilă. Asta inseamna averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.
În restul tarii cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, iar fenomenele specifice instabilității atmosferice își vor face apariția, pe arii mai restrânse, îndeosebi spre seară.
Maximele, în scădere față de joi, vor fi cuprinse, în general, între 18-19 grade pe litoral si in vest și 25-26 de grade in Muntenia (Giurgiu 26).