Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Proiectul european al Apa Serv Valea Jiului intră la finanţare

  PUBLICAT ÎN

  Operatorul de apă potabilă şi canalizare din Valea Jiului este dat exemplu de Ministerul Fondurilor Europene, iar proiectul derulat în prezent de Apa Serv Valea Jiului va fi printre primele trimise la Comisia Europeană pentru finanţare. Potrivit conducerii societăţii, la sediul SC Apa Serv Valea Jiului SA a avut loc o şedinţă de lucru în care s-au discutat completările necesare Aplicaţiei de Finanţare pentru finanţarea investiţiilor în sistemul de apă şi canalizare din Valea Jiului, pentru etapa de programare 2014 – 2020. „La şedinţă au participat toate părţile implicate în proiect, respectiv reprezentanţii Apa Serv Valea Jiului, experţii Consultantului SC Halcrow Romania SRL, dar şi echipa de experţi Jaspers din partea Comisiei Europene. Expertii Jaspers au asigurat asistenţa pentru toate fazele ciclului de Proiect începând cu faza de proiectare şi continuă asistenţa până la depunerea finala a documentelor în vederea obţinerii deciziei de finanţare UE”, a declarat, Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului. Experţii Comisiei Europene au adus o serie de completări tehnice şi economice în documentele ce alcătuiesc Aplicaţia de Finanţare. Urmează ca documentele să fie prezentate Ministerului Fondurilor Europene, precum şi stadiul pregătirii pentru finanţarea Proiectului Major din Valea Jiului, iar contractul de finanţare se estimează că va fi semnat în trimestrul III din 2016 şi este printre primele proiecte care vor fi transmise către Comisia Europeana pentru obţinerea finanţării. Operatorul de apă şi canalizare din Valea Jiului a încheiat deja un prim proiect de modernizare cu finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro. Al doilea proiect care urmează a fi semnat în a treia parte a acestui an are o valoare de 89 de milioane de euro şi va moderniza întreaga infrastructură a societăţii.
   
   

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...