Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Proprietarul unei păduri, condamnat pentru că a tăiat-o ilegal

  PUBLICAT ÎN

  Doi bărbați din Valea Jiului au fost condamnați la închisoare pentru că au defrișat o pădure din zona Uricani, proprietatea unuia dintre ei, dar nu aveau și autorizația necesară pentru a tăia arbori. Proprietarul pădurii și patronul firmei de exploatare cu care bătuse palma au primit pedepse cu suspendare, însă despăgubirile pe care le au de achitat Ocolului Silvic Lupeni sunt usturătoare.

  ”Inculpatul dentine în proprietate suprafața de 10.400 mp teren cu vegetație forestieră în zona cunoscută sub denumirea Valea de Brazi, pădure care face parte din fondul forestier național. În baza contractului de vânzare cumpărare încheiat între inculpat şi societatea (…), Ocolul Silvic Lupeni a eliberat autorizația de exploatare potrivit căreia a autorizat ca de pe terenul inculpatului să fie exploatată masă lemnoasă având un volum brut de 59 mc pe o suprafață de 9,14 ha, respectiv 22 arbori marcați. (…) Exploatarea masei lemnoase a început la data de 25.03.2016, când inculpatul s-a deplasat împreună cu angajații inculpatului (administratorul firmei) şi a doborât trei fagi care nu erau marcați și care au fost transportați din pădure”, se arată în dosar.

  Ulterior au continuat să taie ilegal arbori iar când unul dintre pădurari l-a luat la întrebări, proprietarul a replicat că pădurea respectivă este proprietatea sa. Pe fir a intrat și Garda Forestieră și a descoperit zeci de arbori tăiați ilegal, astfel că a fost sesizată și Poliţia Uricani. Paguba creată se ridică la peste 36 de mii de lei.

  În fața judecătorului de la Petroșani, proprietarul a susținut că a tăiat doar un arbore nemarcat. Cei doi au făcut apel la condamnarea dictată de Judecătoria Petroșani, dar n-au avut succes nici la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța a respins acțiunea ca nefondată.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...