Proxeneți reținuți de DIICOT

Cinci indivizi sunt anchetați după ce au racolat două tinere din medii defavorizate și le-au dus în Italia, pentru a se prostitua. Banii primiți de tinere, una dintre ele minoră, erau luați de suspecți.

”În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, cinci inculpați, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, au recrutat și adăpostit, în scopul exploatării sexuale, prin practicarea prostituției, atât stradal, cât și în diverse locații, inclusiv pe teritoriul Italiei, a două persoane vătămate, una minoră şi una majoră, sumele de bani obținute în urma practicării prostituției fiind însuşite în integralitate de către de aceştia. Au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Dolj, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. În cursul zilei de 28 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea la domiciliu, a celor doi inculpați, pentru 30 de zile”, a informat DIICOT.

În cazul celor trei inculpați, care se sustrag, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare în lipsă.