PSD Hunedoara: Liberalii vorbesc când, de fapt, ar trebui să tacă

Defilând pe scena Teatrului de Artă Deva sub bagheta lui Vasile Blaga, omul de casă al fostului președinte Traian Băsescu, nou-vopsiții liberali s-au chinuit din răsputeri să păcălească electoratul din județul Hunedoara.
Cu Tiberiu Balint și Mircea Moloț ascunși după cortină și cu Mariana Câmpeanu expediată undeva în fundul sălii, noii lideri ai noului PNL, scoși în față de partid, nu sunt altceva decât un amestec de politicieni vopsiți în culori liberale, gen Dorin Gligor de la PDL, Carmen Hărău de la PSD sau Adrian David de la UNPR.
Și toți laolată, prin discursurile ținute pe scenă, au încercat să-i facă pe hunedoreni să uite ce a însemnat ‘liberalismul’ pentru județul Hunedoara.
Așa se face că niciunul dintre cei care au vorbit în lumina reflectoarelor nu a avut curajul să le povestească hunedorenilor despre jaful sistematic la care fostul președinte Mircea Moloț și acoliții săi au supus acest județ. Este vorba despre un jaf de milioane de euro din buzunarele hunedorenilor, bani care au fost dirijați în conturile unor așa-ziși politicieni de dreapta, ceea ce a generat un dezastru cuprins în sute de pagini de dosare penale aflate pe rolul DNA Alba Iulia.
Niciun cuvânt despre faptul că Alin Simota, mâna dreaptă a lui Mircea Moloț în Valea Jiului, este dat în urmărire internațională după ce a fugit de instanța de judecată. Nimic despre Dan Radu Rușanu, a cărui avere depășește 60 de milioane de euro și care acum este judecat pentru fapte de corupție.
Sigur, ar fi fost interesant dacă senatorul Mariana Câmpeanu ar fi fost chemată din sală și invitată pe scenă pentru a le vorbi hunedorenilor despre activitatea ei în slujba celor care au votat-o în urmă cu trei ani. Dar, cum activitatea dânsei a fost un mare zero, probabil nu s-au mai sinchisit să o deranjeze.
Acestea sunt lucrurile cu adevărat importante despre care ‘noii liberali’ ar fi trebuit să le vorbească hunedorenilor înainte de a le mai cere votul. Și, ca un gest de extremă apreciere față de locuitorii acestui județ, ar fi de apreciat dacă și-ar cere scuze pentru modul în care, alături de ex-președintele Mircea Moloț, și-au bătut joc de tot ceea ce reprezintă Hunedoara.
SECRETAR EXECUTIV
RADU BARB