PSD, negocieri în forță pentru majoritate

PSD începe în forţă negocierile pentru păstrarea susţinerii parlamentare, chiar de astăzi, din prima zi în care deputaţii şi senatorii se întorc la muncă.

Social-democraţii au de dezamorsat criza guvernamentală provocată de plecarea ALDE de la guvernare.

Premierul va fi nevoit să treacă prin Parlament noul Executiv, aşa că fiecare vot este important. Viorica Dăncilă a anunţat deja că se va întâlni astăzi cu deputaţii minorităţilor naţionale, iar apoi are în vedere o discuţie şi cu UDMR. Dăncilă respinge categoric varianta ca PSD să iasă de la guvernare de bunăvoie. Premierul a explicat că singura modalitate prin care PSD poate pleca de la Palatul Victoria este o moţiune de cenzură, însă preşedintele partidului nu crede în şansele de succes ale unui astfel de demers. PSD are în acest moment 203 parlamentari, iar pentru ca o moţiune să treacă este nevoie de 233 de voturi.
Viorica Dăncilă respinge categoric varianta ca PSD să iasă de la guvernare de bunăvoie. Dăncilă a spus din nou că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de prim-ministru.
Singura modalitate prin care PSD poate pleca de la Palatul Victoria este o moţiune de cenzură, însă preşedintele partidului nu crede în şansele de succes al unui astfel de demers.