Putin, discurs după un an de război cu Ucraina: Urmează schimbări extraordinare în întreaga lume!

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se adresează naţiunii, Adunării federale și Camerelor reunite ale Parlamentului rus, în Palatul Congreselor, din apropierea Pieţei Roşii şi este difuzat pe toate posturile publice de televiziune din ţară.

„În discursul de astăzi, vom aborda situaţia complexă din Rusia. Voi discuta despre vremuri grele pentru ţara noastră pentru că ne aşteaptă nişte schimbări extraordinare în întreaga lume, nişte evenimente istorice care vor determina viitorul ţării şi al poporului nostru. Fiecare dintre noi este responsabil pentru ceea ce se întâmplă.

În spatele nostru, s-a pregătit un scenariu complet diferit pentru că ceea ce s-a întâmplat în Donbas a devenit de fapt o bază pentru o mare minciună. Pur şi simplu, ei au câştigat timp închinzând ochii la sinuciderea politică, la represiunile şi violenţa asupra celor care locuiau în acele zone din Donbas.

Sigură că ei nu au pierdut timpul şi şi-au trimis batalioanele acolo, au trimis arme acolo. Vreau să subliniez în mod special că înainte de începerea operaţiunii speciale au avut loc discuţii între Kiev şi Vest în ceea ce priveşte livrăile de arme, arme grele şi avioane. Ne amintim că regimul de la Kiev a insistat să obţină arma nucleară. Despre asta s-a discutat public.

SUA şi NATO au accelerat amplasarea laboratoarelor secrete biologice la frontierele noastre pentru a pregăti teatrul viitorului război şi sigur că regimul de la Kiev s-a pregătit pentru un mare război, iar astăzi se recunoaşte în mod public.

Sigur că n-au nicio jenă să invoce un spectacol diplomatic în ceea ce priveşte acordurile de la Minsk, au uitat de timpurile în care sângele a curs în Donbas şi vreau să vă spun că Rusia a încercat să rezolve aceste probleme în mod paşnic. Este o metodă de a încerca să ne înşele, vorbesc despre cei din Vest, aşa cum au făcut încercând să distrugă Irak, Libia, Iugoslavia. Noţiunile de ordine, de încredere, de cinste, nu sunt pentru ei. Nu mai vorbim de dictatură, de hegemonie, de colonialism şi s-au obişnuit să scuipe pe întreaga lume şi au o atitudine de acest tip faţă de propriile ţări încercând să îi înşele cu respectarea rezoluţiilor ONU în ceea ce priveşte securitatea din Donbas. Au devenit doar o minciună lipsită de principii şi noi ne apărăm, nu doar interesele, ci şi poziţia noastră referitoare la faptul că lumea actuală nu trebuie împărţită în lumea civilizată şi toate celelalte.

Trebuie, este nevoie, de un parteneriat cinstit care să excludă agresiunea şi agresivitatea. Suntem deschişi pentru un dialog sincer cu Vestul şi insistăm pe faptul că Europa şi întreaga lume au nevoie de un sistem de apărare şi mult timp am analizat împreună această idee şi am lucrat pentru a implementa, însă răspunsul primit a fost unul ipocrit”, a declarat Vladimir Putin.