Putin, reacție la exploziile de la metroul din Sankt Petersburg: Sunt luate în calcul toate pistele, inclusiv terorismul

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că autorităţile de la Moscova iau în calcul toate ipotezele, inclusiv terorismul, în exploziile produse în cursul zilei în metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraş al Rusiei, soldate cu moartea a 10 persoane, scrie presa internațională, potrivit Agerpres.
”Există morţi şi răniţi la Sankt Petersburg”, a declarat Putin, care a transmis condoleanţe şi a anunţat că a vorbit deja cu şefii serviciilor de securitate. Şeful statului rus a menţionat că deocamdată nu este clar ce anume a provocat ‘incidentul’ şi că autorităţile încearcă să stabilească cauzele.
Potrivit unei surse din serviciile pentru situaţii de urgenţă din Rusia, citată de Reuters, zece oameni şi-au pierdut viaţa în exploziile produse în două garnituri la două staţii ale metroului din Sankt Petersburg. ‘Potrivit primelor informaţii, 10 persoane au fost ucise şi 20 au fost rănite’, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.
Agenţia de presă Interfax a citat o sursă care a declarat că în cel puţin una dintre explozii a fost folosit un dispozitiv umplut cu şrapnel.