Răsturnare de situație în cazul ordonanței de urgență prin care prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani.Ordonanța nu va fi adoptată astăzi

Documentul trebuia adoptat în ședința de Guvern de astăzi, până la urmă azi vor fi analizate doar efectele intrării ei în vigoare, urmând ca o decizie să fie luată într-o altă ședință de Guvern, mâine.

Deocamdată, nu există certitudinea că această reducere va fi aplicată de la 1 iulie de către toate benzinăriile din România, având în vedere că măsura nu este obligatorie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se declară optimist, românii cred că plafonarea de 50 de bani pe litrul de combustibil este o bătaie de joc. Compensarea de 50 de bani a fost motiv de ironii şi pentru liderul AUR, George Simion care a făcut, din nou, scandal în Parlament.

În faţa pompei, românii nu calculează cât îi costă un plin cu sau fără plafonarea de 50 de bani oferită de Guvern. Cei mai mulţi alimentează cu atât cât îşi permit, adică în medie 50- 100 de lei.

Liderul AUR, George Simion, a ironizat măsura anunţată de Guvern şi a mers în plenul Parlamentului cu o pungă plină cu monede de 50 de bani, în semn de protest.

Guvernul urmează să adopte compensarea preţului la carburanţi cu 50 de bani printr-o ordonanţă de urgenţă.