Răsturnare de situație în dosarul șantajistului Andrei Câmpean! VIDEO

Procurorii și polițiștii din Petroșani trebuie să facă lumină într-un dosar în care au fost făcute o serie de acuzații, învinuiri care sunt contrazise de probele apărute în spațiul public. Chiar și o parte a presei a căzut în capcana întinsă de șantajist. La fel de adevărat este că incidentul pe care vi-l prezentăm este de condamnat, pentru că astfel de evenimente n-ar trebui să aibă loc într-o societate normală. Cu atât mai puțin în prezența unor minori. Totuși, adevărul trebuie să primeze iar autoritățile au obligația de a-i pedepsi pe vinovați după faptele comise, nu mai mult sau mai puțin.

Condamnatul pentru șantaj Andrei Câmpean a susținut că fiul său a fost lovit de un bărbat din Petroșani, în urma unui conflict care ar fi fost provocat chiar de șantajist. Procurorii au întocmit un dosar penal iar Câmpean a declarat că fiul său în vârstă de 9 ani a fost lovit în cap cu o bâtă în altercație. Chiar a adus și un certificat medical prin care se atestă că minorul a suferit o vătămare și are nevoie de îngrijiri medicale. Imaginile ajunse la redacția noastră prin e-mail răstoarnă varianta susținută de condamnatul penal Andrei Câmpean. Deși sunt dure, imaginile ajunse și la procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani îl contrazic pe Câmpean.

VIDEO

Pe imagini se vede atât băiatul său cât și fetița lui Câmpean că sunt ocoliți de localnicul cercetat sub control judiciar în baza plângerii depusă de șantajist. Pe imagini se vede clar că bărbatul se oprește din acțiunile violente și îi ocolește pe minori. Facem precizarea că imaginile surprind întreaga altercație dintre Câmpean, concubina lui și localnicul acuzat de lovire, astfel că anchetatorii pot foarte ușor să constate că s-a încercat inducerea în eroare a anchetatorilor. Curios este cum de a suferit minorul vătămări, lucru constatat de medic, dacă în altercație se vede clar că nu este lovit de către cel acuzat. Să fi fost agresat în drumul spre unitatea spitalicească de aparținători sau o altă persoană?

La aceste lucruri trebuie să răspundă anchetatorii și să dispună în consecință, iar vinovatul să fie tras la răspundere pentru o eventuală faptă de rele tratamente aplicate minorului.

Psihologul DGASPC poate afla adevărul de la minor, dar și dacă a fost abuzat fizic și psihic

Anchetatorii pot solicita și DGASPC Hunedoara trimiterea unui psiholog specialist să discute cu minorul, acesta putând afla cu ușurință cine l-a abuzat, dacă a fost lovit de mamă sau tată în drumul spre spital, dar și cine l-a influențat în a susține că a fost lovit în cap cu bâta în timpul altercației. În baza raportului specialistului DGASPC Hunedoara, procurorul de caz și polițiștii pot extinde cercetările în dosar. Andrei Câmpean ar putea fi pus sub acuzare pentru că a mințit într-o anchetă penală, respectiv pentru inducerea organelor judiciare în eroare în condițiile în care imaginile deținute de anchetatori infirmă fără echivoc cele afirmate de șantajist.

Reamintim că Andrei Câmpean a fost condamnat pentru șantaj, două acte materiale, la închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi. Instanța de judecată din cadrul Judecătoriei Petroșani l-a avertizat asupra faptului că o nouă infracțiune comisă ar putea duce la revocarea suspendării executării, adică trimiterea lui în pușcărie.