Război în Poliție: Primit la redacţie – A TREIA AVERTIZARE ÎN INTERES PUBLIC

În legătură cu abuzurile și faptele nedeontologice din IPJ Hunedoara și Poliția Lupeni.
Iată cum arată Planul de măsuri al IPJ Hunedoara pentru remedierea deficiențelor și îmbunătățirea activităților la Poliția Municipiului Lupeni.
De ce scriu asta ? Pentru că azi am realizat că un autor necunoscut încă, cu sediul juridic în conducerea IPJ Hunedoara:
1. îmi îngrădește dreptul la comunicare și la exprimare,
2. vrea să monitorizeze viața mea privată,
3. pune în pericol securitatea mea în timpul serviciului
IN REM, iată cum stau lucrurile.
În data de 26.04.2017 șeful IPJ Hunedoara DUMITRU LIVIU-GABRIEL, prin Serviciul Cabinet, emite și comunică la Poliția mun. Lupeni o adresă pe care am memorat-o și o redau mai jos, întrucât e document nesecret:
,,În conformitate cu dispozițiile transmise de către conducerea Poliției Române în ședința operativă desfășurată în sistem videoconferință în data de 26.04.2017, veți prelucra cu efectivele din subordine aspectele cu privire la modalitatea de transmitere a corespondenței clasificate/neclasificate către forurile ierarhic superioare din cadrul M.A.I., cât și din afara acestuia, respectiv corespondența va fi înaintată numai cu aprobarea conducerii IPJ Hunedoara” – semnat ȘEFUL INSPECTORATULUI Comisar șef de poliție DUMITRU LIVIU-GABRIEL.”
Evident aveți în față o dispoziție ca la carte: ambiguă cu mult vid legislativ, iar unde nu e vid, sunt discuții aprinse între sindicate și MAI. Sau cazuri grele, periculoase pentru cetățean, și, implicit, pentru siguranța statului. Cazuri blocate în parchete sau direcții. De obicei Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Sau DNA Alba. Dacă e doar puțin vid, se rezolvă atunci când ești șeful Clubului Inspectorilor Șefi din Poliția Română. Adică atunci când ești ȘEFUL ȘEFILOR și când te cheamă Dumitru Liviu Gabriel.
Azi, data de 12.05.2017, vineri, la orele 13:00 domnul Huluță mi-a înmânat acest document să-l studiez și mi-a solicitat să semnez că mi s-a prelucrat. În mod normal, dacă mi s-a prelucrat orice dispoziție și nu erau suspiciuni, aș fi semnat, urmând ca, în cunoștință de cauză, evident, să respect din acel moment, cuvânt cu cuvânt, norma respectivă. Dar azi a fost să nu fie un caz normal !
Redau, din memorie, conversația cu domnul Huluță(înputernicit la conducerea Poliției Lupeni), care a avut loc de față cu inspector principal Buhan Nicolae – șeful Biroului Ordine Publică:
Ivanciuc: care sunt dispozițiile transmise, concret ? adică dacă vreau să trimit de pe email-ul meu de acasă un email să expun o problemă, oriunde, trebuie anunțat inspectorul șef ?
Huluță: dacă are legătură cu MAI-ul sau IPJ-ul, cu poliția, da. Sau îmi cereți aprobarea, eu transmit la IPJ, și dacă se aprobă… se vede clar pe dispoziție…
Ivanciuc: tocmai că nu se vede. Dvs. nu mi-ați prelucrat nimic, nici una din dispozițiile transmise de către conducerea Poliției Române, e filtrat… apoi care sunt concret forurile mele ierarhic superioare din afara MAI,nu-mi spuneți ?
Buhan: nu semnați domnu Ivanciuc ?
Ivanciuc: să semnez că mi-ați prelucrat ce nu mi-ați prelucrat ?
Buhan: menționăm în procesul verbal de ședință…
Ivanciuc: ba nu Nicule, menționăm că Ivanciuc va semna că i s-a prelucrat când îi aduci dispoziția la cunoștință nu rezumate…
Huluță: spuneați că mai aveți o problemă domnu Ivanciuc, ce problemă?
Ivanciuc: am observat că de câteva zile, de luni (09.05.2017) mapa cu fișele și rapoartele de intervenții ale OP-ului (ordinea publică) nu mai e la locul ei, nu mai avem acces la ea…
Huluță: păi la ce vă trebuie domnu Ivanciuc ? e la Nicu în birou…
Ivanciuc: e sub cheie, nu am cheie de acolo. dacă sunt liber 3 zile, când vin la serviciu, iau mapa, și mă uit peste tot ce a fost în cele 3 zile, să știu ce situație operativă am când intru în teren, logic…
Huluță: nu trebuie. Instructajul vi-l face dispecerul sau ofițer de servici
Ivanciuc: ofițerul de servici ? când ? cutuma, încă de pe vremea lui Amurăriței era ca mapa cu rapoarte și fișe  SĂ STEA ORICÂND la dispoziția agenților de OP. Dvs acum schimbați cutuma care nici nu era necesar să fie normată. Evident trebuie să aveți cel puțin un motiv, un temei legal și o dispoziție, care, acum, să le învedereze pe cele două, plus trebuie să văd în scris noua dvs. cutumă… practic îmi interziceți ceva ce făceam demult,
Huluță: nu scrie că trebuie să vedeți dvs…
Ivanciuc: în fine, să zicem, de ce faceți asta?
Huluță: pentru că așa am considerat eu…
Ivanciuc: cine ? dumneavoastră ?
Huluță: da, eu, domnu Ivanciuc.
Mass-media sau cetățeanul ar trebui să întrebe cine m-a instruit sâmbătă, în data de 06.05.2017, când am fost de serviciu schimbul II. Eu spun: o bucată de hârtie pe care scrie aproximativ 90% același clișeu de 3 luni de zile din punctul de vedere al lui Ivanciuc nu poate fi considerat un instructaj. Instructaj înseamnă să știi tot ce e în teren, și colegul care vine după tine, în schimbul următor, la fel. Mai direct: cu certitudine, pe colegii care au intrat la servici în data de 07.05.2017, duminică, nu i-a instruit nimeni că un coleg de al lor, polițist la Lupeni, a fost ultragiat în sediul Poliției de către un tânăr, în data de 06.05.2017. Poate doar au auzit, poate nu. Poate nici nu știu că cel care a ultragiat e în stare de libertate.
IN PERSONAM…
Stimate cetățean, stimate reporter, stimate coleg, întrebați vă rog:
1. cum e posibil ca atunci când soliciți la DIICOT și la BCCOA să se cerceteze – discret, nu ? – dacă DUMITRU LIVIU GABRIEL a comis sau nu infracțiuni la regimul armelor, DIICOT-ul să-ți zică, două zile la rând, că nu au primit emailul ?
2. cum e posibil ca să fi chemat – tu, polițist – la Petroșani peste vreo săptămână de către POLIȚIA ROMÂNĂ pentru a fi audiat în legătură cu 10 petiții DAR… când ajungi acolo să-ți arunce în față o copie a solicitării pe care ai făcut-o la DIICOT ? Că zâmbetele ironice nu le poți demonstra. Tu nu ai voie să-i înregistrezi pe ei, doar ei pe tine !
3. cum e posibil ca DUMITRU LIVIU GABRIEL să susțină EL SINGUR că are traume psihice puternice evaluate de el însuși, la 300.000 euro, în două dosare civile, și tot el să-ți trimită o psiholoagă-polițist care să TE SCOATĂ DIN TIMPUL SERVICIULUI DE DISPECERAT AL POLIȚIEI LUPENI ?
4. Cum e posibil ca o astfel de psiholoagă, tot atunci, să te întrebe care e ultima carte pe care ai citit-o ?
Tu ești plătit ca polițist și când te întreabă ea asta, nu uita. Din bani publici ești plătit.
5. Cum e posibil ca un preot-polițist subcomisar de poliție Nițu Bogdan Gabriel purtător de cuvânt să spună în public că ,,s-a suplimentat dispozitivul de ordine publică din Lupeni” când un oraș, o vale, un județ întreg vede CĂ NU S-A SUPLIMENTAT NIMIC CU NIMIC ?
6. Dacă s-a activat celula de criză a IPJ Hunedoara pentru situațiile cu risc mediatic ?
7. Cum e posibil ca un mare șef de IPJ – DUMITRU LIVIU GABRIEL – să intre în câmpul unei infracțiuni fără să se prezinte polițistului care asigură paza la locul faptei ? Fără să-l salue ? Făr să-i spună măcar ce face el – ȘEFUL – în câmpul infracțional ?
8. Amintiți-vă de cazurile care au costat statul român grav de tot la capitolul bani publici: cazuri de cetățeni civili – avocatul Pompiliu Bota și Vili Rupa – și cazuri de polițiști dați afară abuziv și ilegal, mârșav amenințați, hăituiți: Florin Jurca, Sucilă Dan Adrian și Ionescu Claudiu. Sursa tuturor acestor găuri în bugetul MAI și în bugetul Hunedoarei este una singură: in personam DUMITRU LIVIU GABRIEL.
9. Afirm că DUMITRU LIVIU GABRIEL nu este tocmai cel mai în măsură să țină lecții, în dispoziții, despre imaginea instituției, onoare, demnitate profesională, și, astfel, nu are de ce să declanșeze vreo celulă de criză mediatică.
10. Afirm că DUMITRU LIVIU GABRIEL nu este cel care să vorbească despre neprejudicierea unei cercetări aflate în desfășurare. CD-ul cu înregistrările din biroul lui, cu vocea sa, e blocat. Tot la Alba.
Atenție: nu denigrez, spun adevărul ! Nu atac, mă apăr.
11.Domnule Dumitru, ai putea să-mi spui că banul public nu contează.
Dar te întreb: cetățeanul contează ?

Agent principal de poliție,
Ivanciuc Iustinian

   Întrucât în avertizarea în interes public pe care am semnalat-o redacției dvs. în data de 12.05.2017, am folosit expresii prin care mesajul avertizării poate fi interpretat într-un mod neconform cu realitatea, concret, într-un mod neconform cu datele pe care le dețin la ora actuală în urma corespondenței recente cu instituțiile nominalizate de către mine, fac următoarea precizare:
     Am nominalizat în textul avertizării instituțiile Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, DNA Alba, DIICOT și BCCO întrucât la momentul actual am încredere în aceste instituții și consider că, în cauză, sunt singurele imparțiale în aplicarea legii.
Cu stimă
Ivanciuc Iustinian
                                                     Lupeni, 14.05.2017


Nota redacției: În virtutea dreptului la liberă exprimare, site-ul on line Observatorul Național publică această notă sosită pe adresa redacției. Facem mențiunea că textul nu ne aparține, nu a fost editat și toate persoanele menționate își pot exprima punctul de vedere, fără rezerve, în cazul în care se simt lezate și doresc acest lucru. Cei menționați își pot trimite dreptul la replică pe adresa electronică a redacției, ori altă formă dorită și va fi publicat imediat în ediția electronică.