Red Bull Romaniacs ajunge în Valea Jiului

”Capitala” Văii Jiului va fi una dintre atracțiile din acest an a raliului Red Bull Romaniacs, iar concurenții vor trece prin porţiuni de mine dezafectate, întreaga competiţie presupunând trasee cât mai dificile. Pasionații de enduro vor zăbovi în Petroșani, Petrila ori Lupeni trei zile, raliul urmând să se desfășoare în perioada 24-28 iulie. De altfel, Valea Jiului a mai fost inclusă în traseul celei mai dure competiţii de cinci zile din lumea sporturilor cu motor pe două roţi.

Raliul va începe în Sibiu cu o paradă a tuturor participanţilor, un dialog cu concurenţii clasei Gold (cel mai dificil traseu din raliu), urmat de o demonstraţie pe traseul de la Prolog.

” Cum ediţia 2018 se doreşte a fi una epică, traseul din acest an este unul care va rămâne cu siguranţă în memoria concurenţilor. Odată încheiată aventura urbană, urmează patru zile de off-road – în acest an traseul a trei dintre ele ajunge în zona Petroşani, urmând să se parcurgă chiar şi secţiuni din mine dezafectate. Aşa cum spune tradiţia, raliul se va încheia cu finişul de pe dealul Guşteriţei, situat lângă Sibiu, un loc garnisit, ca în fiecare an, cu obstacole menite să îi facă pe concurenţi să se bucure că au ajuns la sosirea celei mai dure competiţii de cinci zile din lumea sporturilor cu motor pe două roţi”, se arată într-un comunicat al organizatorilor Red Bull Romaniacs. În acest an la start se vor alinia concurenţi din 53 de ţări, un record în cei 15 ani de când are loc la Sibiu, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, cei mai mulți concurenți fiind din Marea Britanie, Australia ori Germania.