Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Respectă șantajistul Câmpean obligațiile impuse de instanță?

  PUBLICAT ÎN

  Condamnat penal la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea exercitării unor drepturi, Andrei Câmpean a fost avertizat de instanța din cadrul judecătoriei Petroșani, la momentul pronunțării condamnării, cu privire la dispoziţiile art. 96 alin. (1), (4) şi (5) Cod penal referitoare la consecinţa nerespectării măsurilor de supraveghere şi a neexecutării obligaţiilor impuse de instanţă ori stabilite de lege şi la săvârşirea de noi infracţiuni, constând în revocarea suspendării sub supraveghere.

  Întrucât o serie de articole apărute recent pe website-ul folosit de Câmpean ( până la momentul șantajului) au același tipar, respectiv greșeli flagrante de gramatică, fraze fără sens, ortografie pusă la întâmplare, încercări de defăimare, se pune întrebarea firească dacă este autorul de drept al noilor ”articole”?

  Întrucât instanța a desemnat Serviciul de Probaţiune Hunedoara să se ocupe de supravegherea condamnatului Câmpean Andrei, această instituție poate verifica dacă sunt respectate cu strictele obligațiile impuse în hotărârea 106/2022 din 18.03.2022 pronunțată de Judecătoria Petroșani. De asemenea, Biroul Executări Penale din cadrul Judecătoriei Petroșani poate cerceta dacă sunt respectate obligațiile stabilite de instanță. Expertiza criminalistică a scrisului și semnăturilor ori expertiza tehnică a documentelor duc imediat la identificarea autorului unui scris sau al unei semnături, așa că este la îndemâna instituțiilor să afle dacă se folosește de un paravan pentru a exercita o profesie la care nu are dreptul.

  Câmpean se lăuda cu infracțiunile de șantaj

  Acest individ nu a avut vreodată calitatea de gazetar întrucât este semianalfabet, cu o școlarizare de doar 11 clase, lucruri care sunt în general în contradicție cu meseria de gazetar. La fel ca orice alt cetățean al acestei țări a avut libertatea de exprimare, doar că el a exploatat acest drept pentru a șantaja și a obține bani nemunciți.

  În cele din urmă, două persoane s-au adresat autorităților reclamând șantajul lui Andrei Câmpean.
  Astfel, prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani la data de 17.01.2022 în dosar /P/2021 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Câmpean Andrei pentru săvârșirea infracţiunilor de șantaj. ”La data de 30.11.2021, în timp ce persoana vătămată se afla în localul Shaorma Sam din Petroşani împreună cu inculpatul şi numitul (…), inculpatul i-a spus persoanei vătămate că fiecare dintre persoanele care vând petarde trebuie să îi dea câte 1500 lei taxă de protecţie, după care s-a deplasat în fiecare zi la chioşcul persoanei vătămate sau a contactat-o telefonic şi i-a cerut banii „ca să fie bine”, motiv pentru care (simţindu-se constrânsă şi hărţuită), la data de 24.12.2021, persoana vătămată a sesizat Poliția Municipiului Petroşani, reclamând faptul că inculpatul îi cere zilnic suma de 1500 lei ca să nu scrie articole de presă despre ea şi să nu solicite controale din partea instituţiilor statului. ”La data de 26.12.2021, inculpatul s-a deplasat din nou la chioşcul persoanei vătămate şi i-a spus ca marţi, 28.12.2021, să se întâlnească la ora 08:00 la localul (…) din Petroşani şi să îi remită suma de 1300 lei întrucât în caz contrar va chema organele de control. La data de 23.12.2021, în jurul orei 18:00, inculpatul s-a deplasat la magazinul persoanei vătămate şi i-a spus că le-a cerut celor care comercializează articole pirotehnice câte 1300 lei, afirmând că la fiecare dintre societăţi sunt probleme şi lăsând să se înţeleagă că dacă îi va da suma cerută nu va chema niciodată autorităţile abilitate să controleze societatea şi nu va publica articole cuprinzând informaţii false privind activitatea societăţii.
  Persoana vătămată i-a spus inculpatului că este de acord să plătească suma de 1300 lei pentru a-şi putea desfăşura activitatea, astfel că la data de 26.12.2021, la ora 12:02, a fost sunat de inculpat, care l-a anunţat ca la data de 28.12.2021, la ora 08:00, să fie prezent la localul din Petroşani pentru a-i remite banii. Prin plângerea formulată la data de 26.12.2021 (f.36 d.u.p.), persoana vătămată a sesizat, de asemenea, organele de poliţie cu privire la acţiunile inculpatului, astfel că s-a procedat la organizarea unei operaţiuni de surprindere în flagrant.

  La data de 28.12.2021, în jurul orei 07:40, persoanele vătămate s-au întâlnit cu inculpatul la localul (…) unde au aşteptat aproximativ 40 minute pe terasă deschiderea localului (timp în care inculpatul a relatat persoanelor vătămate despre persoanele cărora le-a făcut plângere, precizând şi faptul că în urmă cu câteva zile a trimis Inspectoratul Teritorial de Muncă în control la toţi cei care comercializează articole pirotehnice), după care s-au aşezat la o masă în interior. Inculpatul şi persoanele vătămate au purtat discuţii privind diverse persoane care au avut probleme din cauza controalelor efectuate în urma sesizărilor formulate de inculpat, după care, la 08:45, persoana vătămată i-a înmânat inculpatului 1300 lei şi a părăsit localul. Inculpatul a pus în buzunar banii primiţi şi a continuat discuţiile cu persoana vătămată care, la ora 08:58, i-a înmânat inculpatului 1300 lei, bani pe care acesta din urmă i-a introdus în buzunar. La ora 09:02 persoana vătămată s-a ridicat de la masă şi a părăsit incinta localului, iar la ora 09:03 lucrătorii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani, fiind informaţi că flagrantul a fost realizat, au intrat în localul, l-au surprins pe inculpat şi au procedat la efectuarea percheziţiei corporale”, se precizează în dosar. Asupra lui Câmpean Andrei au fost găsite 16 bancnote având cupiura 100 lei, fiecare marcate atât pe faţă, cât şi pe verso cu menţiunea ŞANTAJ, cu creion fluorescent invizibil.

  Se folosea de instituții pentru a intimida victimele
  Conform probelor de la dosar, Câmpean invoca numele unor șefi de instituții în discuțiile în care-și constrângea victimele să plătească.

  ”Anterior primirii sumelor de bani cerute, inculpatul le comunică persoanelor vătămate că intenţionează să formuleze plângeri („astăzi plecai pe plângeri, vine şeful de la corp control la ora 10 să povestească cu mine”), după care face referire la sesizările formulate în trecut („ştii cum am, cele mai multe controale le-am adus …., şi aici şi sus la munte”; „am intervenit eu, tu ştii cu cine am stat de vorbă, deci dacă îţi arăt filmarea, eu ieri am fost la Uricani, la Lupeni şi la Petroșani, cu toţi 3 comandanţii am stat de vorbă …”; „Ăla de la Uricani, l-am tocat, o vară întreagă l-am tocat” în privinţa aceleaşi persoane precizând „tu ştii cât am luat de la el”. Cu referire la un control efectuat de ITM la data de 24.12.2022 afirmă „vrei să-ţi arăt că eu am trimis la toţi”.

  Instanța de judecată a reținut comiterea infracţiunii de şantaj în varianta agravată prevăzută de art. 207 alin. (3) Cod penal.

  ”Instanţa are în vedere cuantumul relativ ridicat al folosului material injust urmărit şi obţinut de inculpat de la persoanele vătămate – 2600 lei, sumă care depăşeşte salariul minim net încasat pentru o lună de muncă (1524 lei), precum şi venitul lunar al inculpatului (pensia de 1488 lei – f.164 d.u.p.), dar care a fost recuperată întrucât inculpatul a fost surprins în flagrant”.

  Judecătoria a impus ca inculpatul să nu mai desfăşoare activitatea de jurnalist, reținând că inculpatul s-a folosit pentru comiterea infracţiunilor de activitatea de redactor evenimente sociale, activitate desfăşurată în calitate de voluntar în cadrul Asociaţiei NEWS 24 AGD (potrivit contractului de voluntariat încheiat sub nr. 1330/28.08.2018 şi constând (inclusiv) în publicare de materiale de presă în ziarul online NEWS VJ.

  VA URMA!

  CITEȘTE ȘI: 

  https://observatorulnational.ro/a-mintit-santajistul-andrei-campean-sau-au-gresit-anchetatorii/

  https://observatorulnational.ro/andrei-campean-jurnalistul-arestat-pentru-santaj-sunt-prosti-imi-fac-combinatiile-in-continuare-video/

   

  https://observatorulnational.ro/verdict-santajistul-andrei-campean-vinovat-si-pentru-denigrare/

   

   

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...