Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Rețea de traficanți de droguri destructurată de DIICOT

  PUBLICAT ÎN

  La data de 24.02.2016 procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Buzău au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
  În cauză există suspiciunea rezonabilă  că in perioada septembrie 2015 şi până în prezent, pe raza municipiului Râmnicu Sarat a acţionat un grup infracţional organizat, format din cincisprezece persoane, care a avut ca principală preocupare infracţională traficul şi consumul de droguri de risc (cannabis) şi substante susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).
  În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că substanţele erau procurate în principal  din Spania,  fiind introduse ulterior în România  prin intermediul firmelor de curierat rapid.
  De asemenea, membrii grupului au recurs la mai multe metode în scopul procurării substantelor psihoactive, fie prin comandarea acestora de pe diferite site-uri de internet fie prin cumpărarea directă de la mai multe persoane de pe raza județelor Vrancea, Brăila, Galați și a municipiului Bucuresti.
  Atat drogurile de risc cat si substantele psihoactive era portionate si revândute de către membrii grupului contra unor sume cuprinse intre 10 lei/plic si 60 de lei/plic, in functie de produsul comercializat (cannabis sau etnobotanice).
  În urma documentării activităţii infracţionale au fost identificaţi peste 50 de consumatori, în general tineri cu vârste între 14-24 de ani. Unii dintre consumatori  au necesitat internarea în unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Râmnicu Sarat şi a judeţului Buzău fiind transferaţi ulterior în cadrul unui spital de neuropsihiatrie, în funcţie de starea fizică si psihică a acestora.
  La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău urmeaza sa fie audiaţi un număr de 15  suspecţi  precum şi un număr de 40 de persoane, consumatori de droguri de risc şi substante susceptibile a avea efecte psihoactive.
  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  B.C.C.O. Ploiesti, I.P.J. Buzau – S.A.S. şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara.Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  HUNEDOARA: ACCIDENT RUTIER ÎN ȘOIMUȘ! VIDEO

  Un grav accident rutier s-a produs astăzi în localitatea Șoimuș, județul Hunedoara, pe DN...

  HUNEDOARA: DOI POLIȚIȘTI SALVEAZĂ UN BĂRBAT DE LA SINUCIDERE PE BARAJUL DIN SOHODOL 

  Pe 21 iunie 2024, ziua a fost marcată de o intervenție eroică a doi...

  URGENȚĂ METEOROLOGICĂ: COD ROȘU ȘI PORTOCALIU DE CANICULĂ ÎN APROAPE TOATĂ ROMÂNIA!

  Situație Critică: Pericol Extrem de Caniculă și FurtuniAstăzi va fi o zi de foc...