Reţea de traficanţi de droguri, destructurată la Iași

diicot1.bun
La data de 28.01.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  OBREJA PAUL VLAD, PARASCHIV IONUŢ ANDREI, CHELARIU OVIDIU, BACIU RĂZVAN GHEORGHE, HOMORANU CRISTIAN ŞTEFAN, PÎRCĂLABU MIHAI IULIAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată,  deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu  şi SOLOMON CRISTINA, pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat şi complicitate la trafic de droguri de risc în formă continuată.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iulie 2015- ianuarie 2016,  membrii grupului infracțional organizat au procurat, comercializat şi pus în vânzare  cantități importante de cannabis (peste 6 kg) pe piața ilicită din mun. Iaşi şi alte localități din ţară, în scopul obținerii de foloase materiale.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare la locuințele inculpaților au fost ridicate 1.083 de grame de cannabis, precum și 213.700 de lei, 6.520 de euro, 300 de lire sterline și 900 USD, sume de bani proveniţi din activitatea infracţională.
La data de 28.01.2016  va fi sesizat Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă.
Totodată,  faţă de  2  inculpaţi  a  fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.
Acţiunea a fost efectuată împreuna cu ofişeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informații şi Protecție Internă.